Почивка в Шарм ел Шейх, Египет със самолет от София - 7 нощувки
Продължителност: 8 дни / 7 Нощувки
Транспорт: Самолет
Цена от498.12
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ПРОГРАМА
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Описание

ЕГИПЕТ 2024


„Плати депозит 15 % при записване“ за резервации направени до 15.12.2023.Описание / Транспорт

Полетна информация Шарм ел Шейх - ден Неделя:


Заминаване: FB8527 София - 06:30 - Шарм ел Шейх 09:10
Връщане: FB8528 Шарм ел Шейх 10:00 - София 13:00


Тип самолет: Boeing 733


Авиокомпания: Bulgaria Air


Адрес на авиокомпанията: София, бул. "Брюксел" №1


* Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на руски или английски език.

  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.

  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в щатски долари. Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньори.


1. Планината на Моисей и манастира Св. Екатерина - Изкачване на светата планина на Моисей и посрещане на изгрева, когато според легендата, се пречистват греховете ни. Посещение на древния музей - Св. Екатерина, един от най-старите работещи манастири в света. Неговата слава и мистика идва от местоположението му в подножието на планината Синай, мястото на историята на Стария завет на Десетте божи заповеди, и така е почитана от християни, евреи и мюсюлмани. В манастира се намира и "горящия храст" и една от най-известните колекции от религиозни икони в света, чиято селекция е изложена на посетителите в музея.  Днес пътуващите и поклонниците все още са привлечени да посетят манастира и да отидат на връх Синай. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони.  Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди. В манастира се намират и мощите на "Св. Екатерина",  кладенеца на Моисей. 


Цени: Възрастен - 70$; Дете от 4 до 11.99 г - 50$. Цената не включва: възможност за наем на камила и топли завивки - срещу доп. такса. 


2. Манастира Св. Екатерина. Манастирът на планината Мойсей е един от най-старите християнски манастири в света. Ще можете да видите реликви и библейски артефакти и да научите тяхната история. Програмата на обиколката включва посещение на древния манастир Света Екатерина и Горящия храст.


Цени: Възрастен - 75$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 55$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


3. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (с автобус). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.


Цени: Възрастен - 105$; Дете от 4 до 11.99 г - 60$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.


4. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (със самолет). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.


Цени: Възрастен - 290$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 265$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.


5. Екскурзия до Луксор (със самолет). Алея на Сфинксовете, Долината на царете, фабрика за алабастър, храмът на единствената жена фараон - кралица Хатшепсут (градът на мъртвите), Колосите на Мемнон, разходка с лодка по Нил, храмът Карнак (градът на живите).


Цени: Възрастен - 295$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 270$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


6. Екскурзия до ЍОРДАНИЯ - ПЕТРА (1 ден, ферибот). Петра е вълшебен град, включен от ЮНЕСКО в списъка на шедьоврите на културното наследство. Яздейки коне (10 минути срещу допълнително заплащане) като Индиана Джоунс, ще преминете през лабиринта на дълбокото дефиле. Древен град, изгубен в пясъците, ще отключи вашата тайна: ще видите древния театър, двореца Ал-Хазна.


Цени: Възрастен - 305$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 280$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер, яздене на коне.


7. Екскурзия до ЙЕРУСАЛИМ. Събиране на гостите от хотелите в 19.30 ч. Пристигане в Таба в полунощ. Преминаване на границата 3.5-7 часа.Пътят от границата до Мъртво море 2,5 часа. Спирка на  Мъртво море за закуска, пазаруване на козметика и плуване 1,5 часа. Пътят от Мъртво море до Йерусалим е 1,45 ч. Палубата за набюдение в Йерусалим 20 минути. Пътуване от Йерусалим до Витлеем. Посещение на поклоническия център във Витлеем 30-40 минути. Обяд в ресторант във Витлеем 30-40 минути. Посещение на църквата на Рождество Христово - 45 минути-1,5 ч. в зависимост от броя на поклониците. Пътуване от Витлеем до Йерусалим. Разглеждане на Стария град, Храма на града Господен, където е погребан Исус, Стената на плача. Пътуването от Йерусалим до границата с Таба е 4 часа. Пътят от границата до Шарм ел Шейх е 3 часа.


Цени: Възрастен - 210$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 190$.


8. "Магическият бял остров" (Рас Мохамед)
Ексклузивна разходка с лодка до Магическия остров, който се намира в национален парк Рас Мохамед. Уникална възможност да посетите острова и да опознаете подводния свят на резервата. Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.


Цени: Възрастен - 65$ без гмуркане, 80$ с 1 гмуркане; Дете от 4 до 11.99 г - 45$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.


9. VIP круиз
Разходка с лодка на снежнобяла ВИП яхта. Не пропускайте възможността да събирате слънчеви лъчи на откритата палуба на луксозния кораб, да си почивате в компания на приятели, да плувате в морето или да наблюдавате безкрайното разнообразие на морските видове в морето. 


Цени: Възрастен - 105$; Дете от 4 до 11.99 г - 65$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.  


10. Перлите на Синай - ПРЕОТКРИЍ ДАХАБ
Долината Вешваш в Дахаб е мистериозен извор образувал се преди векове след редките дъждове в пустинята и скрил се сред планините и каньоните. Отпътуване за Дахаб в 07.30 сутринта, при пристигането в Дахаб ще откриете: разходка с батискафа, 2 спирки за гмуркане с плавници и маски.


Цени: Възрастен - 105$ без гмуркане, 120$ с 1 гмуркане; Дете от 4 до 11.99 г - 65$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.  


11. Шоу с крокодили
Ще видите шоу със змии и крокодили, които ще ви удивят с необичайни трикове, изпълнявани от дресьори на тези страховити хищници.


Цени: Възрастен - 35$; Дете от 4 до 11.99 г - 20$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер. 


12. Шоу с делфини


Невероятното представление с участието на обучени делфини е празник за деца и възрастни.


Цени: Възрастен - 45$; Дете от 4 до 7.99 г - 25$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.


* Безплатен билет за деца до 3.99 години. Цената за деца важи от 4 до 8 години. Цените на билетите за деца над 8 години са същите като за възрастни.


13. Плуване с делфини
Между 15 и 30 минути „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни. Придружителите и зрителите заплащат такса 20$.


Цени: 30 мин - 135$; 15 мин - 105$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.


14. Невероятният Шарм
Обзорен тур на Шарм – най-красивият град на Червено море. Ще видите най-голямата джамия в града, ще посетите "Мемориала на мира" и развлекателния център ‘Нефертити”.


Цени: Възрастен - 10$; Дете от 4 до 11.99 г - 5$. Цената не включва: разходи от личен характер. 


15. Супер приключение
Продължителността на екскурзията е от 07:30 до 15:00 часа. Ще отидете с джип до природния резерват Nabq. Какво ви очаква: каране по дюните на дъски, подобни на сноуборд (Sand Board), яздене на камили, АТВ и джипове в най-красивите места на защитената местност. Ще посетите каньона и ще видите потъналия кораб. След това ще имате разходка с лодка с обяд с морски дарове, плуване в открито море, гмуркане със и без шнорхел.


Цени: Възрастен - 95$; Дете от 4 до 11.99 г - 60$. Цената включва: обяд с морски дарове, вода, чай и безалкохолни напитки през целия маршрут. Цената не включва: маски, плавници и плажни кърпи. 


16. Тайните на пустинята - СУПЕР САФАРИ
Шарм Ел Шейх е заобиколен от красива пустиня и величествени планини. По време на екскурзията ще карате АТВ, ще яздите камили през пустинята между планините и ще наблюдавате залеза. В края на вечерта ще се насладите на бедуинска вечеря с шоу програма, която включва известния древен танц танура, изпълняван от мъже в традиционни поли.


Цени: 45$ единично АТВ, 65$ за двама. Цената включва: вечеря с бедуините, шоу програма. Цената не включва: разходи от личен характер.


17. МЕГА САФАРИ + ВОДНИ СПОРТОВЕ
Каране на бъги, яздене на камила + водни дейности: парашут + банан + лодка с прозрачно дъно.


Цени: Възрастен - 65$; Дете от 4 до 11.99 г - 35$. Цената включва: обяд и чай с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.В цената се включва
Самолетен билет за Чартърен полет София - Шарм Ел Шейх - София с включени летищни такси и багаж до 18 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
7 нощувки в хотел по избор
Трансфер летище - хотел - летище
Изпращане от представител на TA на летище София
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Обслужване на български език на място

В цената не се включва
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 55 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Входна виза за Египет (ако се напуска Синайския полуостров)
Индивидуален трансфер до хотелите в Дахаб

Програма
Ден 1

Отпътуване с чартърен полет от София. Кацане на летище Шарм Ел Шейх. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Ден 2

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 3

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 4

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 5

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 6

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 7

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарм Ел Шейх в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.ПРОГРАМА

Описание

ЕГИПЕТ 2024


„Плати депозит 15 % при записване“ за резервации направени до 15.12.2023.Описание / Транспорт

Полетна информация Шарм ел Шейх - ден Неделя:


Заминаване: FB8527 София - 06:30 - Шарм ел Шейх 09:10
Връщане: FB8528 Шарм ел Шейх 10:00 - София 13:00


Тип самолет: Boeing 733


Авиокомпания: Bulgaria Air


Адрес на авиокомпанията: София, бул. "Брюксел" №1


* Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на руски или английски език.

  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.

  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в щатски долари. Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньори.


1. Планината на Моисей и манастира Св. Екатерина - Изкачване на светата планина на Моисей и посрещане на изгрева, когато според легендата, се пречистват греховете ни. Посещение на древния музей - Св. Екатерина, един от най-старите работещи манастири в света. Неговата слава и мистика идва от местоположението му в подножието на планината Синай, мястото на историята на Стария завет на Десетте божи заповеди, и така е почитана от християни, евреи и мюсюлмани. В манастира се намира и "горящия храст" и една от най-известните колекции от религиозни икони в света, чиято селекция е изложена на посетителите в музея.  Днес пътуващите и поклонниците все още са привлечени да посетят манастира и да отидат на връх Синай. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони.  Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди. В манастира се намират и мощите на "Св. Екатерина",  кладенеца на Моисей. 


Цени: Възрастен - 70$; Дете от 4 до 11.99 г - 50$. Цената не включва: възможност за наем на камила и топли завивки - срещу доп. такса. 


2. Манастира Св. Екатерина. Манастирът на планината Мойсей е един от най-старите християнски манастири в света. Ще можете да видите реликви и библейски артефакти и да научите тяхната история. Програмата на обиколката включва посещение на древния манастир Света Екатерина и Горящия храст.


Цени: Възрастен - 75$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 55$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


3. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (с автобус). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.


Цени: Възрастен - 105$; Дете от 4 до 11.99 г - 60$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.


4. Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (със самолет). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.


Цени: Възрастен - 290$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 265$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.


5. Екскурзия до Луксор (със самолет). Алея на Сфинксовете, Долината на царете, фабрика за алабастър, храмът на единствената жена фараон - кралица Хатшепсут (градът на мъртвите), Колосите на Мемнон, разходка с лодка по Нил, храмът Карнак (градът на живите).


Цени: Възрастен - 295$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 270$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


6. Екскурзия до ЍОРДАНИЯ - ПЕТРА (1 ден, ферибот). Петра е вълшебен град, включен от ЮНЕСКО в списъка на шедьоврите на културното наследство. Яздейки коне (10 минути срещу допълнително заплащане) като Индиана Джоунс, ще преминете през лабиринта на дълбокото дефиле. Древен град, изгубен в пясъците, ще отключи вашата тайна: ще видите древния театър, двореца Ал-Хазна.


Цени: Възрастен - 305$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 280$. Цената включва: входни такси, обяд. Цената не включва: напитки по време на обяда, разходи от личен характер, яздене на коне.


7. Екскурзия до ЙЕРУСАЛИМ. Събиране на гостите от хотелите в 19.30 ч. Пристигане в Таба в полунощ. Преминаване на границата 3.5-7 часа.Пътят от границата до Мъртво море 2,5 часа. Спирка на  Мъртво море за закуска, пазаруване на козметика и плуване 1,5 часа. Пътят от Мъртво море до Йерусалим е 1,45 ч. Палубата за набюдение в Йерусалим 20 минути. Пътуване от Йерусалим до Витлеем. Посещение на поклоническия център във Витлеем 30-40 минути. Обяд в ресторант във Витлеем 30-40 минути. Посещение на църквата на Рождество Христово - 45 минути-1,5 ч. в зависимост от броя на поклониците. Пътуване от Витлеем до Йерусалим. Разглеждане на Стария град, Храма на града Господен, където е погребан Исус, Стената на плача. Пътуването от Йерусалим до границата с Таба е 4 часа. Пътят от границата до Шарм ел Шейх е 3 часа.


Цени: Възрастен - 210$; Дете - от 4 до 11.99 г. - 190$.


8. "Магическият бял остров" (Рас Мохамед)
Ексклузивна разходка с лодка до Магическия остров, който се намира в национален парк Рас Мохамед. Уникална възможност да посетите острова и да опознаете подводния свят на резервата. Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.


Цени: Възрастен - 65$ без гмуркане, 80$ с 1 гмуркане; Дете от 4 до 11.99 г - 45$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.


9. VIP круиз
Разходка с лодка на снежнобяла ВИП яхта. Не пропускайте възможността да събирате слънчеви лъчи на откритата палуба на луксозния кораб, да си почивате в компания на приятели, да плувате в морето или да наблюдавате безкрайното разнообразие на морските видове в морето. 


Цени: Възрастен - 105$; Дете от 4 до 11.99 г - 65$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.  


10. Перлите на Синай - ПРЕОТКРИЍ ДАХАБ
Долината Вешваш в Дахаб е мистериозен извор образувал се преди векове след редките дъждове в пустинята и скрил се сред планините и каньоните. Отпътуване за Дахаб в 07.30 сутринта, при пристигането в Дахаб ще откриете: разходка с батискафа, 2 спирки за гмуркане с плавници и маски.


Цени: Възрастен - 105$ без гмуркане, 120$ с 1 гмуркане; Дете от 4 до 11.99 г - 65$. Цената включва: обяд с морски дарове, безалкохолни напитки. Цената не включва: наем на маски и плавници, разходи от личен характер.  


11. Шоу с крокодили
Ще видите шоу със змии и крокодили, които ще ви удивят с необичайни трикове, изпълнявани от дресьори на тези страховити хищници.


Цени: Възрастен - 35$; Дете от 4 до 11.99 г - 20$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер. 


12. Шоу с делфини


Невероятното представление с участието на обучени делфини е празник за деца и възрастни.


Цени: Възрастен - 45$; Дете от 4 до 7.99 г - 25$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.


* Безплатен билет за деца до 3.99 години. Цената за деца важи от 4 до 8 години. Цените на билетите за деца над 8 години са същите като за възрастни.


13. Плуване с делфини
Между 15 и 30 минути „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни. Придружителите и зрителите заплащат такса 20$.


Цени: 30 мин - 135$; 15 мин - 105$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.


14. Невероятният Шарм
Обзорен тур на Шарм – най-красивият град на Червено море. Ще видите най-голямата джамия в града, ще посетите "Мемориала на мира" и развлекателния център ‘Нефертити”.


Цени: Възрастен - 10$; Дете от 4 до 11.99 г - 5$. Цената не включва: разходи от личен характер. 


15. Супер приключение
Продължителността на екскурзията е от 07:30 до 15:00 часа. Ще отидете с джип до природния резерват Nabq. Какво ви очаква: каране по дюните на дъски, подобни на сноуборд (Sand Board), яздене на камили, АТВ и джипове в най-красивите места на защитената местност. Ще посетите каньона и ще видите потъналия кораб. След това ще имате разходка с лодка с обяд с морски дарове, плуване в открито море, гмуркане със и без шнорхел.


Цени: Възрастен - 95$; Дете от 4 до 11.99 г - 60$. Цената включва: обяд с морски дарове, вода, чай и безалкохолни напитки през целия маршрут. Цената не включва: маски, плавници и плажни кърпи. 


16. Тайните на пустинята - СУПЕР САФАРИ
Шарм Ел Шейх е заобиколен от красива пустиня и величествени планини. По време на екскурзията ще карате АТВ, ще яздите камили през пустинята между планините и ще наблюдавате залеза. В края на вечерта ще се насладите на бедуинска вечеря с шоу програма, която включва известния древен танц танура, изпълняван от мъже в традиционни поли.


Цени: 45$ единично АТВ, 65$ за двама. Цената включва: вечеря с бедуините, шоу програма. Цената не включва: разходи от личен характер.


17. МЕГА САФАРИ + ВОДНИ СПОРТОВЕ
Каране на бъги, яздене на камила + водни дейности: парашут + банан + лодка с прозрачно дъно.


Цени: Възрастен - 65$; Дете от 4 до 11.99 г - 35$. Цената включва: обяд и чай с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.В цената се включва
Самолетен билет за Чартърен полет София - Шарм Ел Шейх - София с включени летищни такси и багаж до 18 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
7 нощувки в хотел по избор
Трансфер летище - хотел - летище
Изпращане от представител на TA на летище София
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Обслужване на български език на място

В цената не се включва
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 55 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Входна виза за Египет (ако се напуска Синайския полуостров)
Индивидуален трансфер до хотелите в Дахаб

Програма
Ден 1

Отпътуване с чартърен полет от София. Кацане на летище Шарм Ел Шейх. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Ден 2

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 3

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 4

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 5

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 6

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 7

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарм Ел Шейх в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Шарм Ел Шейх, Египет
AMAR SINA BOUTIQUE VILLAGE
от376.14 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GRAND HALOMY RESORT
от391.83 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
FALCON HILLS
от423.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
FALCON NAAMA STAR
от423.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GAFY RESORT AQUAPARK
от485.98 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
FARAANA HEIGHTS RESORT
от487.94 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
VERGINIA SHARM RESORT & AQUA PARK
от498.12 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PALMYRA AMAR EL ZAMAN AQUA PARK
от499.71 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DIVE INN RESORT
от500.37 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CORAL HILLS RESORT
от501.67 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
TIVOLI HOTEL AQUA PARK
от508.14 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
REHANA SHARM RESORT & AQUA PARK
от509.52 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SETI SHARM RESORT
от517.37 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GHAZALA BEACH RESORT
от526.33 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM REEF RESORT
от529.24 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
EL KHAN SHARM HOTEL
от533.06 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PANORAMA NAAMA HEIGHTS
от533.06 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GHAZALA GARDENS HOTEL
от534.18 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
OLD VIC SHARM RESORT
от539.25 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
HAPPY LIFE VILLAGE DAHAB
от540.56 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CONTINENTAL PLAZA RESORT & AQUA PARK
от556.6 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM DREAMS VACATION CLUB & AQUA PARK
от562.24 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CATARACT RESORT
от562.58 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ORIENTAL RIVOLI HOTEL
от562.58 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
YARO FANTAZIA HOTEL
от564.44 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CLUB FARAANA REEF
от576.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
AMPHORAS AQUA
от576.99 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CATARACT LAYALINA
от578.13 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
LIDO SHARM HOTEL
от580.13 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOUBLETREE BY HILTON SHARKS BAY RESORT
от581.81 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
EDEN ROCK NAAMA BAY
от582.95 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARMING INN RESORT
от582.95 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
REHANA ROYAL BEACH RESORT AQUA PARK & SPA
от587.98 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ECOTEL DAHAB BAY VIEW RESORT
от595.48 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM INN AMAREIN
от595.83 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
LABRANDA TOWER BAY
от599.23 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CLUB REEF HOTEL
от599.23 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ DAHABEYA
от603.33 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
AMPHORAS BLU
от608.38 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GRAND OASIS RESORT
от608.95 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM BRIDE RESORT AQUA PARK & SPA (EX.AQUA HOTEL RESORT & SPA)
Шарм Ел Шейх, Египет
TROPITEL DAHAB OASIS
от615.32 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DREAMS VACANTION SHARM EL SHEIKH
от616.29 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM PLAZA HOTEL
от631.69 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
MARINA SHARM HOTEL
от638.11 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SAVOY SHARM EL SHEIKH
от638.11 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
IL MERCATO RESORT
от638.11 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
TURQUOISE BEACH HOTEL
от645.88 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
AMPHORAS BEACH
от647.61 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DREAMS BEACH SHARM EL SHEIKH
от655.17 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SIERRA SHARM EL SHEIKH RESORT
от658.33 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SIVA SHARM RESORT
от663.08 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
XPERIENCE KIROSEIZ PREMIER AQUA PARK
от663.67 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DAHAB LAGOON CLUB & RESORT (EX. TIRANA DAHAB RESORT)
Шарм Ел Шейх, Египет
TAMRA BEACH HOTEL
от669.22 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ MIRABEL PARK & CLUB
от670.92 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
XPERIENCE KIROSEIZ PARKLAND
от679.23 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY BELLAVISTA
от680 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY OASIS
от685.45 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PYRAMISA BEACH RESORT SHARM EL SHEIKH
от687 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
XPERIENCE ST GEORGE HOMESTAY
от691.76 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
THE GRAND HOTEL
от694.46 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
BARCELO TIRAN SHARM
от694.78 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY AQUAMARINE BEACH
от696.34 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
AURORA ORIENTAL
от697.82 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CHARMILLION CLUB RESORT
от697.82 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE REMAL RESORT
от701.78 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY HAREM DELUXE
от701.78 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY SULTAN BEACH
от701.78 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ MIRABEL BEACH
от702.55 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM RESORT HOTEL
от722.92 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ FANARA RESORT
от725.84 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
NOVOTEL PALMS
от733.66 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHERATON SHARM EL SHEIKH
от739.2 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CONCORDE EL SALAM SPORT AREA
от739.2 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
AMWAJ OYOUN HOTEL & RESORT
от740.75 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PARROTEL AQUA PARK RESORT
от741.44 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PROMENADE RESORT MOUNTAIN SIDE
от754.75 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE REMAL BEACH RESORT
от777.99 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SHARM GRAND PLAZA RESORT
от780.32 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY ELISIR
от791.99 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM EL SHEIKH
от809.19 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM (ADULTS ONLY 16+)
от809.19 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GRAND ROTANA RESORT & SPA
от811.43 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PARROTEL LAGOON RESORT
от815.51 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
WAVES HOTEL (EX.TROPITEL WAVES)
от819.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
REGENCY PLAZA AQUA PARK
от819.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PARROTEL BEACH RESORT
от819.21 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
XPERIENCE SEA BREEZE RESORT
от830.58 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PROMENADE RESORT BEACH SIDE
от832.52 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SAFIR DAHAB RESORT
от837.53 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
NAAMA BAY HOTEL & RESORT (EX. TROPITEL NAAMA BAY)
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA CORAL BAY KING'S LAKE
от850.31 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
REEF OASIS BLUE BAY RESORT & SPA
от850.31 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
NOVOTEL BEACH
от850.31 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
MARITIM JOLIE VILLE RESORT & CASINO
от855.85 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ISLAND VIEW
от858.09 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
STELLA DI MARE BEACH HOTEL & SPA
от858.09 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ MAGIC WORLD SHARM
от884.33 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
REEF OASIS BEACH RESORT
от889.19 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CORAL SEA AQUA CLUB
от896.97 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
IVY CYRENE ISLAND
от896.97 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROMANCE REGENCY CLUB (ADULTS ONLY 16+)
от896.97 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROYAL ALBATROS MODERNA
от907.17 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS PALACE SHARM
от907.17 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ BELVEDERE
от910.06 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
GOLF VILLAS SHARM EL SHEIKH by RIXOS
от922.76 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
PARK REGENCY SHARM EL SHEIKH
от923.79 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SENTIDO REEF OASIS SENSES RESORTS
от928.08 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS LAGUNA VISTA BEACH RESORT
от932.06 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SOL Y MAR NAAMA BAY
от935.85 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CONCORDE EL SALAM FRONT AREA
от935.85 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SULTAN GARDENS RESORT
от944.5 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH
от950.29 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS SHARM RESORT
от953.63 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SWISS INN RESORT DAHAB
от960.32 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
IVY CYRENE SHARM (ADULTS ONLY 13+)
от966.96 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROYAL REGENCY CLUB
от974.74 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CHARMILLION CLUB AQUAPARK
от990.29 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CHARMILLION LIFE RESORT
от990.29 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS ROYAL GRAND SHARM (ADULTS ONLY 16+)
от992.51 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS AQUA BLU SHARM EL SHEIKH
от992.51 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JOLIE VILLE GOLF & RESORT
от1009.03 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE SELECT DIAMOND BEACH RESORT
от1039.67 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE MONTEMARE RESORT
от1041.62 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE GRAND SELECT ARABIAN BEACH RESORT
от1041.62 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
JAZ SHARM DREAMS RESORT
от1043.05 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CHARMILLION GARDENS AQUAPARK
от1044.72 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CORAL SEA WATERWORLD
от1052.5 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CORAL SEA HOLIDAY RESORT
от1052.5 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH
от1070.28 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH
от1091.38 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
DOMINA PRESTIGE HOTEL & RESORT
от1106.93 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
RIXOS SHARM EL SHEIKH (ADULTS ONLY 18+)
от1112.55 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
STEIGENBERGER ALCAZAR
от1122.49 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
RIXOS SEAGATE SHARM
от1143.91 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
CORAL SEA SENSATORI RESORT
от1208.04 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROYAL SAVOY (ADULT ONLY)
от1221.35 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SUNRISE WHITE HILLS RESORT
от1241.87 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
MONTE CARLO SHARM RESORT & AQUA PARK
от1244.67 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
MERAKI RESORT SHARM EL SHIEKH ADULTS ONLY
от1284.24 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
IBEROTEL PALACE (ADULTS ONLY 16+)
от1285.8 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
BARON PALMS RESORT (ADULTS ONLY 16+)
от1293.28 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
SWISSOTEL SHARM EL SHEIKH
от1348.42 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
BARON RESORT SHARM EL SHEIKH
от1404.88 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
RIXOS GOLF VILLAS & SUITES
от1434.66 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROYAL MONTE CARLO
от1555.74 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
WHITE HILLS RESORT
от1720.56 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
FOUR SEASONS RESORT
от1874.72 € / на човек
Шарм Ел Шейх, Египет
ROYAL SAVOY VILLAS SHARM EL SHEIKH
от3554.31 € / на човек

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Основна информация и допълнителни услуги

ПРОЛЕТ 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ, ЕГИПЕТ


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ  за резервации, направени до 15.12.2023.


1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 15 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Втори депозит в размер на 15 % от общата цена на туристическия пакет - до 60 дни преди датата на пътуване.
1.3 Доплащане на пълната сума до 25 дни преди датата на пътуване.
1.4 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1; 1.2 и 1.3 срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация


2. Анулационни срокове:


2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:  • Aко прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.

  • За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.

  • При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.


2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ, ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:  • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.


Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.


Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.


Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца от датата на връщане.


Визов режим: Има, в случай че туристите напускат територията на Синайския полуостров. За престой до 2 седмици само на Синайския полуостров няма изискване за виза.


Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.Такса гориво:
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 800 долара на тон, Шарм ел Шейх – 800 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Шарм ел Шейх, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Шарм ел Шейх-София.


Права на пътуващите:


Пътуваащите имат право да прехвърли сключения от него договор за основната и допълнителни услуги  на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Пътуващият има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Пътуващият резервирал и заплатил  за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.


Общи условия:


Медицинската застраховка по основната и допълнителни услуги е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена, различни от стандартните стаи. Те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на пътуващия.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


Застраховка Отговорност на туроператора:


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052310000537/от 13.06.2023 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333.


Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg