Екскурзия до Тимишоара - градът на светлините и розите
Румъния
Маршрут: Крайова –Тимишоара - Арад- Винга - Питещ
Продължителност: 4 дни / 3 Нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от385 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Моля изберете дата и посочете брой туристи

ПРОГРАМА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


Екскурзия до Крайова –Тимишоара - Арад- Винга – Питещ

 

 

Дати:
   03.05.2024
 18.07.2024
   10.10.2024 
 

            

4 дни/ 3 нощувки

 

Цена : от 385 лв

 

 

ПРОГРАМА

 

 

 

1 ден - Крайова 


03:30ч Отпътуване  от Младежки дом от град Добрич,

04:15ч от Варна от ул. Антим-1,

05:15ч от Шумен Пети километър

06:15ч от Разград т бензиностанция Петрол на пътя за Русе

07:15ч от Русе от бензиностанция Лукойл - бул. Христо Ботев 1 вход Варна

 Кратка почивка на удобна бензиностанция в град Русе. Преминаваме през Дунав мост Русе-Гюргево в посока град Крайова – съвсем близо до България и дълбоко свързан с историята ни. На мястото, където е разположен градът, е имало старинно римско селище - Пелендава (Pelendava).

Жителите на града се гордеят с голямото количество добре запазени исторически паметници. Сред основните забележителности на град Крайова е катедралата на свети Димитър, която е построена през осемнадесети век, както и църквата на манастира Козуна (Kozunа) – тя е построена през петнадесети век и се смята за най-старата сграда в града.

Сред интересните сгради е църквата на мадона Дуду (Мadona Dudu), която е построена в средата на осемнадесети век и е известна с красивите си мозайки. В града може да се види художественият музей на Крайова -  мястото на подписване на Крайовската спогодба през 1940г. В музея се съхраняват ценни произведения на изкуството на известни румънски творци, създавали шедьоврите си преди повече от век, както и арт инсталация свързана с Константин Брънкуши – световно известен скулптор.

Разглеждане отвън на къщата Банией (Bаniei), която е построена в края на седемнадесети век. В къщата е разположен етнографският музей, площад Михай Витязул, църквата Св. Илия; Църквата Вси Светии; Старата църква Св. Георги.

Престой в Крайова около 2-3 часа.

Отпътуване за Тимишоара. Настаняване в хотел 3-4 звезди. Нощувка.

 

 

 

2 ден – Тимишоара – Арад – Винга

  

Закуска. Отпътуване за Арад- разположен на брега на река Муреш, Арад е единственият град в Румъния, който се споделя от две от историческите провинции на страната: Кришана и Банат, управляван от Хабсбургската монархия и през 1834 г. е обявен за „свободен кралски град“. от австрийския император Франциск I.

 

Арад е град на монументални сгради и архитектура, много от които са разположени по протежение на главната улица на града. Пешеходна обиколка включваща:

 

Дворец на кметството - построен през 1874 г. разполагащ с 90 офиса, празнична зала и по-малка зала за срещи и 54 метрова кула

Дворец Нойман- двуетажен дворец от 19-ти век в еклектичен архитектурен стил, финансиран и построен, за да бъде жилище на еврейското семейство Нойман - едно от най-влиятелните, богати и аристократични семейства в цяла Румъния, което емигрира в Арад от Виена в средата на 19 век.

Католическа катедрала – Катедралата на  Ордена на миноритите, разположена в центъра на Арад. Входът е подчертан от копие на статуята Пиета на Микеланджело, която стои над него. Огромната кула на сградата е висока около 56 метра. В нея са монтирани големите камбани, изляти в местната работилница Хьониг. Органът в катедралата, датиращ от 1905 г., е най-големият църковен орган в Арад и има специален резонанс, поради своите 40 звукозаписа и 1200 шумови тръби.

Класическият театър – построен през  1874 г. Архитектурата му, овладяна от известния дизайнер Антон Циглер, прилича на богато неокласическо произведение на архитектурата.

Хотел Бял кръст - построен е през 1840-41 г. като първият хотел в града в неокласически стил, по проект на Франц Малер от Виена. През 1846 г. Ференц Лист изнася два концерта във внушителната зимна градина с балкон, прикрепен към задното крило на сградата. Сред известните гости на хотела са император Франц Йосиф, Круди Гюла и Морич Зигмонд. Йохан Щраус младши и Брамс също изнасят концерти в залата.

 

 

Дворецът Бохус

 

Парк на помирението - след края на революцията от 1848 -1849 г. 13 унгарски генерали са осъдени на смърт за убийство от австрийските власти и са екзекутирани на 6 октомври 1849 г. 41 години по-късно, на 6 октомври 1890 г., е открита Статуята на свободата. След 29 години, през 1919 г. статуята е преместена в двора на катедралата "Св. Антон" на римокатолическото богослужение, откъдето след още 85 години, през 2004 г. статуята е преместена отново в общественото пространство на Арад. На същото място, наречено Площад на помирението, в непосредствена близост до Статуята на свободата се намира Триумфалната арка от 9 м, която е придружена от изображения на важни личности от румънската история.

 

Старатa водна кула

 

Стара православна катедрала построена през 1885г.

 

Площад Аврам Янку

 

Неологична синагога

 

Дворец на културата - една от най-представителните сгради в град Арад. Внушителната сграда е построена между 1911-1913 година. Днес Дворецът на културата е домакин на музейния комплекс и Държавния филхармоничен оркестър на Арад.

 

Парк Еминеску

 

Площадът на кметството

 

Сградата на Националната банка на Румъния. Построена е между 1909 и 1910 г. като банкова сграда. Отличава се със своя неокласически стил, привличайки вниманието особено благодарение на външните декорации на етажите. На триптиха има каменен кошер, символ на икономиката.

Свободно време за разглеждане на Музей на изкуствата, Исторически музей, Ретро музей на електронните калкулатори и компютри.

Отпътуване за село Винга- второто българско селище в Банат по брой на българското население и по ред на заселване от 1741 г., когато  българи от Чипровския регион получават селото в дар от император Карл VI. През 1744 г. императрица Мария Терезия им предоставя определени привилегии и по онова време селото приема статут на град, наречен Терезиополис. До Първата световна война Винга е важен културен център на банатските българи. В средата на XIX век тук се издават банатски български книги и вестници, създава се българско просветно дружество. Посещение на католическата църква от 1891 г. „Света Троица“ построена във формата на двоен кръст с размери 63 метра дължина и 25 метра ширина. Кулите са високи 65 метра.

Връщане в Тимишоара. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден - Тимишоара

 

Закуска. Разглеждане на Тимишоара - най-големият град в западна Румъния, израснал около мястото на Castrum Regium Themes (Castri de Thymes), древна римска кръстопътна крепост. Това е първият град в Европа с електрическо улично осветление – съществува още от 1884 г. както и един от първите градове в света с обществен транспорт – първият трамвай е от 1869 г. като е дърпан от кон.

 

Пешеходна обиколка:

 

Площадът на победата, известен до 1990 г. като Площад на операта. Това е мястото, където Тимишоара е провъзгласен на 20 декември 1989 г. за първия град, свободен от комунизма в Румъния.

Корсо е името на алеята, която започва от Операта до Катедралата. В миналото това е било място за разходка на висшето общество на Тимишоара, добре осветено, с луксозни ресторанти и магазини.

Православната катедрала - построена на площ от 1542кв.м, тя има 11 кули, от които централната е с височина 90,5 m, което я прави втората най-висока църква в Румъния след Катедралата на спасението в Букурещ.

Статуята на Капитолийската вълчица на Площада на победата - подарена на Тимишоара през 1926 г. от  Рим като символ на латинския произход на румънския народ.

Дворецът на културата, разположен на Площада на победата, построен между 1871 и 1875 г. в ренесансов стил. В момента в сградата на Двореца на културата се помещават представления, организирани от Румънската опера, Националния театър, Германския държавен театър и Унгарския театър „Csiky Gergely“.

Дворецът Вайс - архитектурният стил е еклектика, повлиян с елементи, характерни за течението сецесион.

Дворец Лойд - построен между 1910 и 1912 г., в стила на 1900 г., с елементи, характерни за течението сецесион.  Сградата е проектирана от архитект Леополд Баумхорн и е на три етажа, с фасади, декорирани и украсени със статуи.

Дворец Дауербах построен между 1912 и 1913 г. по плановете на известния архитект Ласло Секели, сградата впечатлява чрез хармоничното съчетание на архитектурни стилове на епохата: еклектика, сецесион и барок.

Дворец Széchenyi се смята за най-красивата сграда на Площада на победата, поради богатата си украса, статуи и барелефи, които я украсяват.

 

Площадът на свободата

 

Статуята на Света Мария и Свети Йоан Непомуцки - паметникът принадлежи към типологията на чумните колони.

Сградата на Старото кметство – построена е между 1731 и 1734 г., след завладяването на Тимишоара от австрийците.

 

Военното казино

 

Площад Унири

 

Бароковият дворец е една от представителните сгради на Тимишоара от осемнадесети век, където през 1984 г. започва да се помещава Художествената секция на Банатския музей, който на 1 януари 2006 г. става Музей на изкуствата.

Сръбската катедрала, посветена на Възнесението Господне

Бастион Терезия (на румънски: Bastionul Theresia), кръстен на австрийската императрица Мария Терезия, е най-голямата запазена част от отбранителна стена на австро-унгарската крепост Тимишоара

Националния музей на Банат, както и Етнографския отдел на музей на село Банат.

Евангелската лутеранска църква

Свободно време с възможност за посещение на Музей на изкуствата, Банатски музей, разходка с трето трамвай или разходка с корабче по река Бега или посещение на един от многото паркове в града.

Нощувка.

 

4 ден - Питещ

 

Закуска. Отпътуване за България. Към обяд спиране за покупки в голям търговски център в Питещ. Пристигане в съответните градове вечерта.

 

 

Цени:

 

 

 

Град на отпътуване

 

На човек в двойна стая /тройна стая

 

Единична стая

 

Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни

 

Добрич

395 лв

455 лв

375 лв

 

Варна и Шумен

385 лв

445 лв

365 лв

 

Разград и Русе

375 лв

435 лв

355 лв

 

 

Цената включва:

 

-        ✔️  Транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;

-        ✔️3 нощувки със закуска в хотел 3* в Тимишоара

-        ✔️Екскурзоводско обслужване по маршрута

-          ✔️Застраховка до 65г


 

 

Цената не включва:

 

-        Музей на изкуството в Крайова- 8 леи за възрастни, 5леи за ученици, студенти и пенсионери
Етнографски музей в Крайова - 10 леи за възрастни, 7 леи за ученици, студенти и пенсионери

-        Музей на изкуствата в Арад- 12 леи възрастни, 6 леи студенти и пенсионери. 3 леи ученици
Комбиниран билет за Национален музей на изкуствата, Банатски музей и Музей на Банатското село – 24 леи възрастни, 6 леи студенти

❌  ❌Доплащане за единична стая - 60 лв

 

Необходими документи:
*лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
*Ученици и студенти да носят необходими документи /студентска книжка, ISIC карта, ученически бележник/ за да ползват намаленията в посещаваните обекти.


*Екскурзията се осъществява при 40 записани туристи.

 

Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване.

 

 Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА


Екскурзия до Крайова –Тимишоара - Арад- Винга – Питещ

 

 

Дати:
   03.05.2024
 18.07.2024
   10.10.2024 
 

            

4 дни/ 3 нощувки

 

Цена : от 385 лв

 

 

ПРОГРАМА

 

 

 

1 ден - Крайова 


03:30ч Отпътуване  от Младежки дом от град Добрич,

04:15ч от Варна от ул. Антим-1,

05:15ч от Шумен Пети километър

06:15ч от Разград т бензиностанция Петрол на пътя за Русе

07:15ч от Русе от бензиностанция Лукойл - бул. Христо Ботев 1 вход Варна

 Кратка почивка на удобна бензиностанция в град Русе. Преминаваме през Дунав мост Русе-Гюргево в посока град Крайова – съвсем близо до България и дълбоко свързан с историята ни. На мястото, където е разположен градът, е имало старинно римско селище - Пелендава (Pelendava).

Жителите на града се гордеят с голямото количество добре запазени исторически паметници. Сред основните забележителности на град Крайова е катедралата на свети Димитър, която е построена през осемнадесети век, както и църквата на манастира Козуна (Kozunа) – тя е построена през петнадесети век и се смята за най-старата сграда в града.

Сред интересните сгради е църквата на мадона Дуду (Мadona Dudu), която е построена в средата на осемнадесети век и е известна с красивите си мозайки. В града може да се види художественият музей на Крайова -  мястото на подписване на Крайовската спогодба през 1940г. В музея се съхраняват ценни произведения на изкуството на известни румънски творци, създавали шедьоврите си преди повече от век, както и арт инсталация свързана с Константин Брънкуши – световно известен скулптор.

Разглеждане отвън на къщата Банией (Bаniei), която е построена в края на седемнадесети век. В къщата е разположен етнографският музей, площад Михай Витязул, църквата Св. Илия; Църквата Вси Светии; Старата църква Св. Георги.

Престой в Крайова около 2-3 часа.

Отпътуване за Тимишоара. Настаняване в хотел 3-4 звезди. Нощувка.

 

 

 

2 ден – Тимишоара – Арад – Винга

  

Закуска. Отпътуване за Арад- разположен на брега на река Муреш, Арад е единственият град в Румъния, който се споделя от две от историческите провинции на страната: Кришана и Банат, управляван от Хабсбургската монархия и през 1834 г. е обявен за „свободен кралски град“. от австрийския император Франциск I.

 

Арад е град на монументални сгради и архитектура, много от които са разположени по протежение на главната улица на града. Пешеходна обиколка включваща:

 

Дворец на кметството - построен през 1874 г. разполагащ с 90 офиса, празнична зала и по-малка зала за срещи и 54 метрова кула

Дворец Нойман- двуетажен дворец от 19-ти век в еклектичен архитектурен стил, финансиран и построен, за да бъде жилище на еврейското семейство Нойман - едно от най-влиятелните, богати и аристократични семейства в цяла Румъния, което емигрира в Арад от Виена в средата на 19 век.

Католическа катедрала – Катедралата на  Ордена на миноритите, разположена в центъра на Арад. Входът е подчертан от копие на статуята Пиета на Микеланджело, която стои над него. Огромната кула на сградата е висока около 56 метра. В нея са монтирани големите камбани, изляти в местната работилница Хьониг. Органът в катедралата, датиращ от 1905 г., е най-големият църковен орган в Арад и има специален резонанс, поради своите 40 звукозаписа и 1200 шумови тръби.

Класическият театър – построен през  1874 г. Архитектурата му, овладяна от известния дизайнер Антон Циглер, прилича на богато неокласическо произведение на архитектурата.

Хотел Бял кръст - построен е през 1840-41 г. като първият хотел в града в неокласически стил, по проект на Франц Малер от Виена. През 1846 г. Ференц Лист изнася два концерта във внушителната зимна градина с балкон, прикрепен към задното крило на сградата. Сред известните гости на хотела са император Франц Йосиф, Круди Гюла и Морич Зигмонд. Йохан Щраус младши и Брамс също изнасят концерти в залата.

 

 

Дворецът Бохус

 

Парк на помирението - след края на революцията от 1848 -1849 г. 13 унгарски генерали са осъдени на смърт за убийство от австрийските власти и са екзекутирани на 6 октомври 1849 г. 41 години по-късно, на 6 октомври 1890 г., е открита Статуята на свободата. След 29 години, през 1919 г. статуята е преместена в двора на катедралата "Св. Антон" на римокатолическото богослужение, откъдето след още 85 години, през 2004 г. статуята е преместена отново в общественото пространство на Арад. На същото място, наречено Площад на помирението, в непосредствена близост до Статуята на свободата се намира Триумфалната арка от 9 м, която е придружена от изображения на важни личности от румънската история.

 

Старатa водна кула

 

Стара православна катедрала построена през 1885г.

 

Площад Аврам Янку

 

Неологична синагога

 

Дворец на културата - една от най-представителните сгради в град Арад. Внушителната сграда е построена между 1911-1913 година. Днес Дворецът на културата е домакин на музейния комплекс и Държавния филхармоничен оркестър на Арад.

 

Парк Еминеску

 

Площадът на кметството

 

Сградата на Националната банка на Румъния. Построена е между 1909 и 1910 г. като банкова сграда. Отличава се със своя неокласически стил, привличайки вниманието особено благодарение на външните декорации на етажите. На триптиха има каменен кошер, символ на икономиката.

Свободно време за разглеждане на Музей на изкуствата, Исторически музей, Ретро музей на електронните калкулатори и компютри.

Отпътуване за село Винга- второто българско селище в Банат по брой на българското население и по ред на заселване от 1741 г., когато  българи от Чипровския регион получават селото в дар от император Карл VI. През 1744 г. императрица Мария Терезия им предоставя определени привилегии и по онова време селото приема статут на град, наречен Терезиополис. До Първата световна война Винга е важен културен център на банатските българи. В средата на XIX век тук се издават банатски български книги и вестници, създава се българско просветно дружество. Посещение на католическата църква от 1891 г. „Света Троица“ построена във формата на двоен кръст с размери 63 метра дължина и 25 метра ширина. Кулите са високи 65 метра.

Връщане в Тимишоара. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден - Тимишоара

 

Закуска. Разглеждане на Тимишоара - най-големият град в западна Румъния, израснал около мястото на Castrum Regium Themes (Castri de Thymes), древна римска кръстопътна крепост. Това е първият град в Европа с електрическо улично осветление – съществува още от 1884 г. както и един от първите градове в света с обществен транспорт – първият трамвай е от 1869 г. като е дърпан от кон.

 

Пешеходна обиколка:

 

Площадът на победата, известен до 1990 г. като Площад на операта. Това е мястото, където Тимишоара е провъзгласен на 20 декември 1989 г. за първия град, свободен от комунизма в Румъния.

Корсо е името на алеята, която започва от Операта до Катедралата. В миналото това е било място за разходка на висшето общество на Тимишоара, добре осветено, с луксозни ресторанти и магазини.

Православната катедрала - построена на площ от 1542кв.м, тя има 11 кули, от които централната е с височина 90,5 m, което я прави втората най-висока църква в Румъния след Катедралата на спасението в Букурещ.

Статуята на Капитолийската вълчица на Площада на победата - подарена на Тимишоара през 1926 г. от  Рим като символ на латинския произход на румънския народ.

Дворецът на културата, разположен на Площада на победата, построен между 1871 и 1875 г. в ренесансов стил. В момента в сградата на Двореца на културата се помещават представления, организирани от Румънската опера, Националния театър, Германския държавен театър и Унгарския театър „Csiky Gergely“.

Дворецът Вайс - архитектурният стил е еклектика, повлиян с елементи, характерни за течението сецесион.

Дворец Лойд - построен между 1910 и 1912 г., в стила на 1900 г., с елементи, характерни за течението сецесион.  Сградата е проектирана от архитект Леополд Баумхорн и е на три етажа, с фасади, декорирани и украсени със статуи.

Дворец Дауербах построен между 1912 и 1913 г. по плановете на известния архитект Ласло Секели, сградата впечатлява чрез хармоничното съчетание на архитектурни стилове на епохата: еклектика, сецесион и барок.

Дворец Széchenyi се смята за най-красивата сграда на Площада на победата, поради богатата си украса, статуи и барелефи, които я украсяват.

 

Площадът на свободата

 

Статуята на Света Мария и Свети Йоан Непомуцки - паметникът принадлежи към типологията на чумните колони.

Сградата на Старото кметство – построена е между 1731 и 1734 г., след завладяването на Тимишоара от австрийците.

 

Военното казино

 

Площад Унири

 

Бароковият дворец е една от представителните сгради на Тимишоара от осемнадесети век, където през 1984 г. започва да се помещава Художествената секция на Банатския музей, който на 1 януари 2006 г. става Музей на изкуствата.

Сръбската катедрала, посветена на Възнесението Господне

Бастион Терезия (на румънски: Bastionul Theresia), кръстен на австрийската императрица Мария Терезия, е най-голямата запазена част от отбранителна стена на австро-унгарската крепост Тимишоара

Националния музей на Банат, както и Етнографския отдел на музей на село Банат.

Евангелската лутеранска църква

Свободно време с възможност за посещение на Музей на изкуствата, Банатски музей, разходка с трето трамвай или разходка с корабче по река Бега или посещение на един от многото паркове в града.

Нощувка.

 

4 ден - Питещ

 

Закуска. Отпътуване за България. Към обяд спиране за покупки в голям търговски център в Питещ. Пристигане в съответните градове вечерта.

 

 

Цени:

 

 

 

Град на отпътуване

 

На човек в двойна стая /тройна стая

 

Единична стая

 

Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни

 

Добрич

395 лв

455 лв

375 лв

 

Варна и Шумен

385 лв

445 лв

365 лв

 

Разград и Русе

375 лв

435 лв

355 лв

 

 

Цената включва:

 

-        ✔️  Транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;

-        ✔️3 нощувки със закуска в хотел 3* в Тимишоара

-        ✔️Екскурзоводско обслужване по маршрута

-          ✔️Застраховка до 65г


 

 

Цената не включва:

 

-        Музей на изкуството в Крайова- 8 леи за възрастни, 5леи за ученици, студенти и пенсионери
Етнографски музей в Крайова - 10 леи за възрастни, 7 леи за ученици, студенти и пенсионери

-        Музей на изкуствата в Арад- 12 леи възрастни, 6 леи студенти и пенсионери. 3 леи ученици
Комбиниран билет за Национален музей на изкуствата, Банатски музей и Музей на Банатското село – 24 леи възрастни, 6 леи студенти

❌  ❌Доплащане за единична стая - 60 лв

 

Необходими документи:
*лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
*Ученици и студенти да носят необходими документи /студентска книжка, ISIC карта, ученически бележник/ за да ползват намаленията в посещаваните обекти.


*Екскурзията се осъществява при 40 записани туристи.

 

Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване.

 

 Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената включва:

✔️ Транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;

✔️3 нощувки със закуска в хотел 3* в Тимишоара

✔️Екскурзоводско обслужване по маршрута

✔️Застраховка до 65г

Цената не включва:

❌Музей на изкуството в Крайова- 8 леи за възрастни, 5леи за ученици, студенти и пенсионери
❌Етнографски музей в Крайова - 10 леи за възрастни, 7 леи за ученици, студенти и пенсионери

❌Музей на изкуствата в Арад- 12 леи възрастни, 6 леи студенти и пенсионери. 3 леи ученици
Комбиниран билет за Национален музей на изкуствата, Банатски музей и Музей на Банатското село – 24 леи възрастни, 6 леи студенти


❌Доплащане за единична стая - 60 лв

Необходими документи:
  • лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
  • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
  • Ученици и студенти да носят необходими документи /студентска книжка, ISIC карта, ученически бележник/ за да ползват намаленията в посещаваните обекти.


  • Екскурзията се осъществява при 40 записани туристи.


Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg