Екскурзия паметници в Стара планина и възрожденски градове
България
Маршрут: Национален парк-музей Шипка-Шипченски манастир-Бузлуджа-гробница могилата на Грифоните-гробница Хелвеция-гробница Голяма Косматка-Калофер-Карлово-Сопот лифт-паметник Арката на Свободата-Копривщица-Панагюрище
Продължителност: 3 дни / 2 Нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от210 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Моля изберете дата и посочете брой туристи

ПРОГРАМА
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

 

Екскурзия паметници в Стара планина и възрожденски градове

Маршрут: Национален парк-музей Шипка-Шипченски манастир-Бузлуджа-гробница могилата на Грифоните-гробница Хелвеция-гробница Голяма Косматка-Калофер-Карлово-Сопот лифт-паметник Арката на Свободата-Копривщица-Панагюрище

Дати:
30.06.2023

Продължителност 3 дни /2 нощувки

 

Цена: от 210 лева

  

ПРОГРАМА

 

 

 

1 ден

 

 

04:30ч Отпътуване от Добрич от Младежки дом

05:30ч Отпътуване от Варна от Антим-1.

06:30ч Отпътуване от Шумен 5км  .

07:30ч Отпътуване от Търговище бензиностанция ОМВ в посока към национален парк-музей Шипка, намиращ се на 1326м надморска височина. Няма по-гордо и по-величествено място в България от връх Шипка. Могъщият му дух изпълва сърцето на онзи, що го посети, в мига, в който изкачи и последното от 890-те стъпала до върха. Земята му е пропита с героична история, а спомена за Шипченската епопея отеква дори след шепота на това име. 

Посещение на Храм-паметник “Рождество Христово” наричан още Шипченски манастир от 1902г. 17 камбани огласяват местността по време на различни чествания. Общото им тегло е над 20 тона, като най-голямата от тях тежи около 12 тона, а само езикът й е 2 тона. За сравнение – най-малката тежи едва 20 кг. В отливането им са използвани гилзи, събирани от местата на боевете. 

Отпътуване за паметник на Бузлуджа, намиращ се на 1441 м надморска височина. При изпълнението на проекта за вложени над 70 000 тона бетон, 3000 тона стомана и 40 тона стъкло. Монументът на Бузлуджа е изграден в геометричния център на страната. В петолъчката на върха на пилона са монтирани осветителни тела с мощност 150 КW и по проект светлината от тях може да се види от румънския бряг на река Дунав, а през нощта и в ясно време от брега на Бяло море в Беломорска Тракия. Днес монумента заема почетното 25 място в международната класация "Най-красивите изоставени места в света".

Навлизаме в историята на траките с посещения на комплекс от гробници:

1.      Гробница могилата на Грифоните-открита на 19 август 1996 г. от научен екип ръководен от доц.Георги Китов в Долината на тракийските владетели

2.      Гробница Хелвеция - открита от Георги Китов в сътрудничество с швейцарска фондация „Хелвеция“ през 1996 г. от там идва и името ù. Това е един от най-неразгаданите и мистични тракийски храмове, който някога са откривани. Гробницата е единствена със запазени врати. Многократното разполагане на червения цвят на изток по вратите предполага тълкуването като свързване със светлината, изгрева, раждането, началото на живота за разлика от черното знак за залез, мрак, край на живота, смърт. Червеното – черното слънце. Сабазий – Загрей.

3.      Могила Голяма Косматка - Гробницата на Севт III. Храмът е използван повече от столетие за извършване на религиозни церемонии ( т.н. орфически мистерии) от тракийските жреци. За да се запази тайнството на обреда от непосветените, е използвана заключваща се отвътре с резета двукрила мраморна врата. Върху всяко от крилата е изсечено изображение – на източното е представен Хелиос (богът на слънцето), а на западното – Горгона Медуза.

В близост са и Храм в могилата „Шушманец“- архитектурата наподобява слънчевия диск, обожествяван от траките, Гробница Светицата и Могила Голяма Арсеналка, което потвърждава, че сме в долината на тракийските царе.

Отпътуване за Калофер. Свободно време за разглеждане на Национален музей "Христо Ботев", Даскал Ботьовото училище; Камъкът където поетът Христо Ботев изнася своята реч против властта на Турция. Това става на 24 май 1867 година; Възрожденската църква "Св. Богородица", в чиято килия  е роден поетът Христо Ботев; Мемориален комплекс с паметник на Христо Ботев изграден е през 1986 година.

Отпътуване за Карлово. Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден

 

Закуска. Разглеждане на Старинно Карлово:

-          Църквата „Свети Николай“ построена през 1847г. Изключителна ценност е иконата на Богородица с Младенеца насечена от ятаганите на турците.

-          Гробът на Гина Кунчева- майката на Апостола на Свободата

-          Исторически музей Карлово намиращ се в Петокласното мъжко училище от 1871г.

 

-          Паметникът на Васил Левски

 

-          Национален музей „Васил Левски“ -  родната къща на Апостола

-          Часовниковата кула

-          Патевата къща и Патевата мааза – строени през 1848 от търговеца Патю Хаджимичев. Днес можем да се насладим на аромата на омайната българска роза в къщата разказваща за традициите обработката на розата

-          Къща „Белия двор“ – принадлежала на рода Гешеви. В нея са живели Георги Раковски и Гаврил Кръстевич

 

-          Къща-музей „Райно Попович“

 

-          Бухаловият хан  - една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс “Старинно Карлово”, който съвсем наскоро е реставриран и отворил врати под името “Център за занаяти и културни традиции”

-          Местност Алтън чаир – мястото, където Дякона отрязва косите си на връх Великден през 1864г

-          Паметник на Христо и Евлоги Георгиеви – по време на Възраждането са едни от най-богатите българи даряващи средства за образованието и Освобождението на България

-          Водопад „Сучурум“ – намира се до ВЕЦ „Васил Левски“

Отпътуване за лифт Сопот. Изкачване до 2-а станция. / 1-ва станция, 557 метра надморска височина, в близост до град Сопот. 2-ра станция, 1389 метра надморска височина, местност Почивалото Дължина: 2630 м Денивелация: 832 м/ Свободно време за снимки около 20мин. Връщане.

 

 

*Забележка: В случай, че турист не желае да се качи на лифт Сопот ще има свободно време в града на рода Вазови за разходка.

 

Отпътуване за паметник Арката на Свободата. Близо до Троянския проход е разположен паметникът Арка на свободата на връх Горалтепе (1595 m), намиращ се на 15 минути ход източно от най-високата точка на прохода. Паметникът е върху площадка, от която на север се виждат долините на Бели Осъм и Троян, а на юг се разкрива гледка към Средна гора, Родопите и Рила, а на изток и запад се виждат най-известните върхове на Стара планина, включително най-високият връх Ботев. Свободно време за фото пауза.

 

Отпътуване за Копривщица - градът на писатели, поети и национални герои. Архитектурно-исторически резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите - Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов, на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов. Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“, Калъчевия мост – мястото на първата пушка и изстрела поставил началото на Априлското въстание. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

 

 

 

 


3 ден

 

 

Закуска. Отпътуване за Панагюрище - едно от онези места, които събуждат българското, разпалват огън от ляво и те оставят безмълвен с историята си, с борбата за свобода и великата жертвоготовност на неговите жители през Априлското въстание. Обиколка на:

 

 

-   Исторически музей и Дудековата къща – част от изложените в музея експозиции са “Априлско въстание 1876 г.”, “Участие в освободителните войни” и “Археология”. В музея се намира и Панагюрското златно съкровище

 

 

-    Дудековата къща е част от музейния комплекс и прекрасен архитектурен паметник. Къщата е построена през 1856 година от Петър Дудеков – богат търговец, който е убит по време на Априлското въстание

 

-    Къщата музей на Райна Княгиня– забележителна жена, с принос към Априлското въстание.

 

 

-          Тутева къща - мястото, където на 20 април 1876 г. се обявява Априлското въстание. Тя е една от малкото оцелели къщи след опожаряването на града при Априлското въстание, като понастоящем е реставрирана и е ключова забележителност в град Панагюрище.

 

 

-        Лековата къща - отличителна с невероятния си и живописен стенопис, дело на местния майстор Иван Зографов.

 

-          Църквите Св. Георги, Въведение Богородично и старата църква от 16-ти век „Свети Тодор Тирон“ -  уникални със своята архитектура и значение за града

 

 

-          Паметникът Национален мемориален комплекс „Априлци” – намиращ се на историческия хълм Маньово бърдо над центъра на града. Мястото е повече от внушително. Разкрива невероятна гледка към града. Местните жители наричат мястото още „Боримечката“ по името на едноименния герой на Иван Вазов, който е и централната фигура на мемориала.

 

-          Местността Оборище - емблематична и неотменна част от списъка със забележителности в град Панагюрище. На това място, през 1876 г. се провежда първото в историята на България Велико народно събрание. На него се взема решение за обявяване на Априлското въстание. Пътечката до паметника е осеяна със сентенции на велики наши революционери и криволичи покрай красиво поточе.

 

Отпътуване за съответните градове на връщане ранен следобед. Връщане вечерта.

 

Град на отпътуване На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Добрич 230 лв 285 лв 215 лв
Варна 210 лв 265 лв 195 лв
Шумен 200 лв 255 лв 185 лв


 

Цената включва:


✅ транспорт с лицензиран автобус
✅1 нощувка със закуска в хотел 3* Карлово или региона

✅1 нощувка със закуска в хотел 3* в Копривщица или региона

Медицинска застраховка за лица до 65 год

✅екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут

✅посещения на заложените обекти

 

 

Цената не включва:

 

-          ❌Входна такса за посещение на музей на Паметника на свободата в Шипка – 3лв за възрастни, учащи и пенсионери -1лв, семеен билет за семейства с деца до 18год. възраст – 6 лева, деца до 7год., хора с увреждания и ветерани от войните е безплатно

-          ❌Гробница Могилата на грифоните – 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Гробница Хелвеция - 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Могила Голяма Косматка - 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Входна такса за Старинно Карлово – маршрутен билет за 4 къщи за възрастни – 7 лева, за ученици и студенти- 4 лева

-         Лифт Сопот – възрастни 20 лева двупосочно, деца от 7 до 12години – 10 лева двупосочно; деца до 7 год. безплатно

-         Входни такси за посещение на всички музеи и забележителности в Панагюрище са:

за туристи /възрастни/ – 7 лв.; за туристи – учащи /ученици и студенти/ и пенсионери – 4 лв.

Входът е безплатен за хора с увреждания, деца от социални домове, деца до 7 г. възраст и организирани групи от училищата на Община Панагюрище.

-          ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ В КОПРИВЩИЦА

За възрастни, цената е 6 лева за обиколен билет или 4 лева за всеки музей по отделно. За ученици и студенти - 3 лева за обиколен билет или 2 лев за всеки отделен музей. Инвалиди и деца от социални домове влизат безплатно.

-          Ослекова къща е частен музей. Билети се купуват само на място. Цена на билет - 2 лева.

 

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 8 лв / лица над 80 год. – не се застраховат

 

 

 Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване

 

 

    ❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 


❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

ПРОГРАМА

 

Екскурзия паметници в Стара планина и възрожденски градове

Маршрут: Национален парк-музей Шипка-Шипченски манастир-Бузлуджа-гробница могилата на Грифоните-гробница Хелвеция-гробница Голяма Косматка-Калофер-Карлово-Сопот лифт-паметник Арката на Свободата-Копривщица-Панагюрище

Дати:
30.06.2023

Продължителност 3 дни /2 нощувки

 

Цена: от 210 лева

  

ПРОГРАМА

 

 

 

1 ден

 

 

04:30ч Отпътуване от Добрич от Младежки дом

05:30ч Отпътуване от Варна от Антим-1.

06:30ч Отпътуване от Шумен 5км  .

07:30ч Отпътуване от Търговище бензиностанция ОМВ в посока към национален парк-музей Шипка, намиращ се на 1326м надморска височина. Няма по-гордо и по-величествено място в България от връх Шипка. Могъщият му дух изпълва сърцето на онзи, що го посети, в мига, в който изкачи и последното от 890-те стъпала до върха. Земята му е пропита с героична история, а спомена за Шипченската епопея отеква дори след шепота на това име. 

Посещение на Храм-паметник “Рождество Христово” наричан още Шипченски манастир от 1902г. 17 камбани огласяват местността по време на различни чествания. Общото им тегло е над 20 тона, като най-голямата от тях тежи около 12 тона, а само езикът й е 2 тона. За сравнение – най-малката тежи едва 20 кг. В отливането им са използвани гилзи, събирани от местата на боевете. 

Отпътуване за паметник на Бузлуджа, намиращ се на 1441 м надморска височина. При изпълнението на проекта за вложени над 70 000 тона бетон, 3000 тона стомана и 40 тона стъкло. Монументът на Бузлуджа е изграден в геометричния център на страната. В петолъчката на върха на пилона са монтирани осветителни тела с мощност 150 КW и по проект светлината от тях може да се види от румънския бряг на река Дунав, а през нощта и в ясно време от брега на Бяло море в Беломорска Тракия. Днес монумента заема почетното 25 място в международната класация "Най-красивите изоставени места в света".

Навлизаме в историята на траките с посещения на комплекс от гробници:

1.      Гробница могилата на Грифоните-открита на 19 август 1996 г. от научен екип ръководен от доц.Георги Китов в Долината на тракийските владетели

2.      Гробница Хелвеция - открита от Георги Китов в сътрудничество с швейцарска фондация „Хелвеция“ през 1996 г. от там идва и името ù. Това е един от най-неразгаданите и мистични тракийски храмове, който някога са откривани. Гробницата е единствена със запазени врати. Многократното разполагане на червения цвят на изток по вратите предполага тълкуването като свързване със светлината, изгрева, раждането, началото на живота за разлика от черното знак за залез, мрак, край на живота, смърт. Червеното – черното слънце. Сабазий – Загрей.

3.      Могила Голяма Косматка - Гробницата на Севт III. Храмът е използван повече от столетие за извършване на религиозни церемонии ( т.н. орфически мистерии) от тракийските жреци. За да се запази тайнството на обреда от непосветените, е използвана заключваща се отвътре с резета двукрила мраморна врата. Върху всяко от крилата е изсечено изображение – на източното е представен Хелиос (богът на слънцето), а на западното – Горгона Медуза.

В близост са и Храм в могилата „Шушманец“- архитектурата наподобява слънчевия диск, обожествяван от траките, Гробница Светицата и Могила Голяма Арсеналка, което потвърждава, че сме в долината на тракийските царе.

Отпътуване за Калофер. Свободно време за разглеждане на Национален музей "Христо Ботев", Даскал Ботьовото училище; Камъкът където поетът Христо Ботев изнася своята реч против властта на Турция. Това става на 24 май 1867 година; Възрожденската църква "Св. Богородица", в чиято килия  е роден поетът Христо Ботев; Мемориален комплекс с паметник на Христо Ботев изграден е през 1986 година.

Отпътуване за Карлово. Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден

 

Закуска. Разглеждане на Старинно Карлово:

-          Църквата „Свети Николай“ построена през 1847г. Изключителна ценност е иконата на Богородица с Младенеца насечена от ятаганите на турците.

-          Гробът на Гина Кунчева- майката на Апостола на Свободата

-          Исторически музей Карлово намиращ се в Петокласното мъжко училище от 1871г.

 

-          Паметникът на Васил Левски

 

-          Национален музей „Васил Левски“ -  родната къща на Апостола

-          Часовниковата кула

-          Патевата къща и Патевата мааза – строени през 1848 от търговеца Патю Хаджимичев. Днес можем да се насладим на аромата на омайната българска роза в къщата разказваща за традициите обработката на розата

-          Къща „Белия двор“ – принадлежала на рода Гешеви. В нея са живели Георги Раковски и Гаврил Кръстевич

 

-          Къща-музей „Райно Попович“

 

-          Бухаловият хан  - една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс “Старинно Карлово”, който съвсем наскоро е реставриран и отворил врати под името “Център за занаяти и културни традиции”

-          Местност Алтън чаир – мястото, където Дякона отрязва косите си на връх Великден през 1864г

-          Паметник на Христо и Евлоги Георгиеви – по време на Възраждането са едни от най-богатите българи даряващи средства за образованието и Освобождението на България

-          Водопад „Сучурум“ – намира се до ВЕЦ „Васил Левски“

Отпътуване за лифт Сопот. Изкачване до 2-а станция. / 1-ва станция, 557 метра надморска височина, в близост до град Сопот. 2-ра станция, 1389 метра надморска височина, местност Почивалото Дължина: 2630 м Денивелация: 832 м/ Свободно време за снимки около 20мин. Връщане.

 

 

*Забележка: В случай, че турист не желае да се качи на лифт Сопот ще има свободно време в града на рода Вазови за разходка.

 

Отпътуване за паметник Арката на Свободата. Близо до Троянския проход е разположен паметникът Арка на свободата на връх Горалтепе (1595 m), намиращ се на 15 минути ход източно от най-високата точка на прохода. Паметникът е върху площадка, от която на север се виждат долините на Бели Осъм и Троян, а на юг се разкрива гледка към Средна гора, Родопите и Рила, а на изток и запад се виждат най-известните върхове на Стара планина, включително най-високият връх Ботев. Свободно време за фото пауза.

 

Отпътуване за Копривщица - градът на писатели, поети и национални герои. Архитектурно-исторически резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите - Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов, на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов. Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“, Калъчевия мост – мястото на първата пушка и изстрела поставил началото на Априлското въстание. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

 

 

 

 


3 ден

 

 

Закуска. Отпътуване за Панагюрище - едно от онези места, които събуждат българското, разпалват огън от ляво и те оставят безмълвен с историята си, с борбата за свобода и великата жертвоготовност на неговите жители през Априлското въстание. Обиколка на:

 

 

-   Исторически музей и Дудековата къща – част от изложените в музея експозиции са “Априлско въстание 1876 г.”, “Участие в освободителните войни” и “Археология”. В музея се намира и Панагюрското златно съкровище

 

 

-    Дудековата къща е част от музейния комплекс и прекрасен архитектурен паметник. Къщата е построена през 1856 година от Петър Дудеков – богат търговец, който е убит по време на Априлското въстание

 

-    Къщата музей на Райна Княгиня– забележителна жена, с принос към Априлското въстание.

 

 

-          Тутева къща - мястото, където на 20 април 1876 г. се обявява Априлското въстание. Тя е една от малкото оцелели къщи след опожаряването на града при Априлското въстание, като понастоящем е реставрирана и е ключова забележителност в град Панагюрище.

 

 

-        Лековата къща - отличителна с невероятния си и живописен стенопис, дело на местния майстор Иван Зографов.

 

-          Църквите Св. Георги, Въведение Богородично и старата църква от 16-ти век „Свети Тодор Тирон“ -  уникални със своята архитектура и значение за града

 

 

-          Паметникът Национален мемориален комплекс „Априлци” – намиращ се на историческия хълм Маньово бърдо над центъра на града. Мястото е повече от внушително. Разкрива невероятна гледка към града. Местните жители наричат мястото още „Боримечката“ по името на едноименния герой на Иван Вазов, който е и централната фигура на мемориала.

 

-          Местността Оборище - емблематична и неотменна част от списъка със забележителности в град Панагюрище. На това място, през 1876 г. се провежда първото в историята на България Велико народно събрание. На него се взема решение за обявяване на Априлското въстание. Пътечката до паметника е осеяна със сентенции на велики наши революционери и криволичи покрай красиво поточе.

 

Отпътуване за съответните градове на връщане ранен следобед. Връщане вечерта.

 

Град на отпътуване На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Добрич 230 лв 285 лв 215 лв
Варна 210 лв 265 лв 195 лв
Шумен 200 лв 255 лв 185 лв


 

Цената включва:


✅ транспорт с лицензиран автобус
✅1 нощувка със закуска в хотел 3* Карлово или региона

✅1 нощувка със закуска в хотел 3* в Копривщица или региона

Медицинска застраховка за лица до 65 год

✅екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут

✅посещения на заложените обекти

 

 

Цената не включва:

 

-          ❌Входна такса за посещение на музей на Паметника на свободата в Шипка – 3лв за възрастни, учащи и пенсионери -1лв, семеен билет за семейства с деца до 18год. възраст – 6 лева, деца до 7год., хора с увреждания и ветерани от войните е безплатно

-          ❌Гробница Могилата на грифоните – 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Гробница Хелвеция - 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Могила Голяма Косматка - 6лв. за възрастни, 2 лева за учащи и студенти, лица до 7год. е безплатно

-          Входна такса за Старинно Карлово – маршрутен билет за 4 къщи за възрастни – 7 лева, за ученици и студенти- 4 лева

-         Лифт Сопот – възрастни 20 лева двупосочно, деца от 7 до 12години – 10 лева двупосочно; деца до 7 год. безплатно

-         Входни такси за посещение на всички музеи и забележителности в Панагюрище са:

за туристи /възрастни/ – 7 лв.; за туристи – учащи /ученици и студенти/ и пенсионери – 4 лв.

Входът е безплатен за хора с увреждания, деца от социални домове, деца до 7 г. възраст и организирани групи от училищата на Община Панагюрище.

-          ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ В КОПРИВЩИЦА

За възрастни, цената е 6 лева за обиколен билет или 4 лева за всеки музей по отделно. За ученици и студенти - 3 лева за обиколен билет или 2 лев за всеки отделен музей. Инвалиди и деца от социални домове влизат безплатно.

-          Ослекова къща е частен музей. Билети се купуват само на място. Цена на билет - 2 лева.

 

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 8 лв / лица над 80 год. – не се застраховат

 

 

 Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване

 

 

    ❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 


❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg