10-те най-красиви малки градове в Испания

 

Земя на реки, земя на залязващото слънце, земя на зайците или просто ИСПАНИЯ

10-те най-красиви малки градове в Испания

1. Бесалу, Каталуния

Народът на Каталуния се гордее със своята история. И когато се разхождате по калдъръмените улици на Бесалу или прекосите моста от 12-ти век, който пресича река Флувия, може да почувствате, че сте се върнали във време, когато това очарователно село с едва 2500 души е било столица на цял средновековен окръг

2. Ронда, Андалусия

Част от радостта от пътуването из Андалусия е на пръв поглед безкрайното предлагане на pueblos blancos (бели градове, наречени заради цвета на къщите). Въпреки че има много къщи, които показват мавританската архитектура и улици с лабиринти, и това прави региона толкова популярен сред туристите, има нещо допълнително специално за Ронда - това е местоположението. Разположен високо в планината, на ръба на 400-метрова скала, гледката към долината отдолу е зашеметяваща, а трите моста, обхващащи каньона, са изумителни инженерни подвизи.

3. Албарасин, Арагон

Розови, оранжеви и червени къщи изпълват този изолиран планински град, разположен в скалиста долина на завой на река Гуадалавиар. След като е почти унищожен в испанската гражданска война, правителството възстановява къщите и улиците не в някакъв скучен стил в средата на 20-ти век, а вместо това налага средновековни корени и историята си като дългогодишно седалище (1012-1104) на мощно берберско семейство след мавританската окупация на Иберийския полуостров. Все още са останали основите на замъка, където семейството ал Бану Разин, което дава името на града, е изградило двора си, а стените, които са защитавали стария мавритански град, са възстановени с течение на времето.

4. Бенаске, Пиренеите

Северна Испания или швейцарските Алпи? Събудете се в това село, заобиколено от най-високите върхове в планинската верига Пиренеи и ще се чудите реално къде сте. Освен характерната за региона романска архитектура, уютни ресторанти с дървени облицовки, идеални за наслада на топлата чаша горещ шоколад и аристократични имения, градът служи и като отправна точка за туристи на открито, които искат да разгледат ледниците, ски пистите, да посетят места за риболов, туристически пътеки и водопади в района.

5. Кудилеро, Астурия

За разлика от едноцветните градове, които осейват провинцията на Испания, това рибарско селище в Бискайския залив експлодира с разноцветни пастели - всяка къща приема собствената си идентичност с цялостен ефект, който може да бъде хипнотизиращ. Можете да прекарате часове със студена испанска бира или две, гледайки активността на малкия, но активен док - или да тръгнете за еднодневни екскурзии до близките плажове.

6. Авила, Кастилия-Леон- босоногата Света Тереза

Популярен обект за католически поклонници, благодарение на връзката си с известната Света Тереза от Авила, градът има забележително запазен Стар град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Авила е само на 70 мили от Мадрид, което го прави идеален за еднодневна екскурзия (между градовете има чести влакове), но след като видите начина, по който градските стени са осветени през нощта в ефирен блясък, ето замъкът - като готическа катедрала или вкус на известните йеми де Санта Тереза - малки сладкиши, направени от яйчен жълтък - бихме се обзаложили, че ще искате да останете за една-две нощи.

7. Куенка, Кастилия-Ла Манча

Още един красив испански град с вековна история на всяка крачка; друг Стар град е обявен за обект на ЮНЕСКО за световно наследство. С течение на времето градът се адаптира към забележителната си обстановка на върха на двойка дълбоки речни клисури. Резултатът? Известните висящи къщи - многоетажни домове, построени буквално над ръба на скалите, с балкони, които се простират над  бездна. Въпреки че архитектурните чудеса не са толкова често срещани, както някога, едно от тях сега е дом на Музея на абстрактното изкуство от световна класа.

 

8. Комбаро, Галисия

Галисия е специална - и галисийците, които наричат този северозападен ъгъл на провинцията, първи ще ви кажат, че ... на галисийски. (Повечето местни жители смятат езика, по-близък до португалския, отколкото кастилския испански, за свой роден език.) Комбаро е  малко крайбрежно село по устието на Риа де Понтеведра, улавя цялата особеност на региона в непретенциозните морски ресторанти, обслужващи ежедневния улов. , тесни криволичещи улички и най-вече традиционните hórreos - каменни зърнени хранилища, които се нареждат край брега.

9. Зафра, Естремадура

Зафра понякога се нарича малката Севиля и е лесно да се разбере защо: Блестящи бели къщи, мавританско архитектурно влияние във всяка калдъръм уличка и арка и гигантски замък, в който можете да отседнете, за да може този град в южната Естремадура да струва повече от просто спирка по пътя към по-големите близки градове като Касерес.

10. Лекейтио, Страна на баските

Масивната готическа базилика е в центъра на това приказно баско рибарско селище, но всъщност това е само началото на дълъг списък от неща, които трябва да видите, правите и ядете. Като начало, в града има прекрасни плажове. От по-дългия плаж Караспио, при отлив можете да се разходите - да, да се разходите - през пясъчна ивица до близкия остров Свети Николай. Поход до върха на малкия остров за панорамна гледка към Лекейтио и суровото крайбрежие е едно изключително преживяване на брега на Бискайския залив.

Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg