Браила, Яш, Кишинев, Втората по големина изба в света „Крикова”
Румъния
Маршрут: Браила, Яш, Кишинев, Втората по големина изба в света „Крикова”
Продължителност: 3 дни / 2 Нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от290 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Моля изберете дата и посочете брой туристи

ПРОГРАМА
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзия до Браила, Яш, Кишинев, Втората по големина изба в света „Крикова”

Дата:

13.10.2023


Дни : 3дни \ 2нощувки

Цена:   От 290.00 лева

ПРОГРАМА


1- Ден
03:00ч Отпътуване от Варна, ул. Антим-1 /Археологически музей/

04:00ч; отпътуване от Добрич, Младежки дом в посока Румъния. По пътя разглеждане на Браила - Разходка в Браила по местата на българските хъшове - кръчмата на Нено Тодоров-Странджата,паметника на Христо Ботев, първите представления на Добри Войников, българската църква „Вознесение Господне”,Българското книжовно дружество и още -Часовниковата кула, „пеещите“ фонтани, театър „Мария Филоти“, общински музей с богата колекция от историческо и етнографско наследство, църква Свети Архангел Михаил и Гаврил - най-старата църква съществуващата в Браила, която преди е била място за поклонение на мюсюлмани, църква Свети Николай, гръцката църква с полилеи от Бохемско и Муранско стъкло. Отпътуване към град Яш- известен като културната столица на страната. Туристическа програма в Яш, който впечатлява с изящество, наследено от кралските династии, и с известните си традиционни фестивали на националните носии. Разположен в областта Молдова, градът е заобиколен от много значими за културната история манастири. В списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО те са включени под името „Молдовски манастири”. Градът има изключително богата история. И днес той омайва посетители от цял свят с величествената красота на кралските градове. Една от тези внушителни постройки е Дворецът на културата, създаден в неоготически стил. Пешеходна обиколка включваща:
 -  Дворец на културата – магнетична сграда с 298 големи зали с обща площ от 34 236кв.м, 92 прозореца в предната част на сградата и още 36 вътре в сградата. Въпреки архаичния си дизайн, двореца е проектиран така, че да интегрира съвременни материали и технологии, като патентованата технология за циментена основа на Хенри Коанда. Часовниковата кула към Двореца е впечатляваща с трите открити часовника с диаметър 3.25 м. Часовниците са украсени с витражи, представляващи 12 астрологически знака. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната, както и Залата на войводите и Зала Хенри Коанда.
- Къща Дософтей – по името на митрополит Дософтей. В нея се съхраняват ценни ръкописи от 14 век.
- Църква Свети Николай – построена от Стефан Чел Маре след битката му през 1485г при Катлабух /днешен район на Измаил/. През 1888 е възстановена в нео византийски стил.
- Манастир "Св. Три Светители" – построен през 1639 г. по време на управлението на Василе Лупу. От 1641 – 1889 г. мощите на Св. Петка са били в този манастир, след 1889 г. са пренесени в Патриаршията – Катедралата. Посещение на църквата "Св. Георги", която се намира в Патриаршеския комплекс, построена 1761 – 1769 г.
- Сградата на общината – палат Розновану, построен през 1832 и смятан за най-красивата сграда в Яш от семейство Росети- едно от най-влиятелните имена в управлението на Румъния. От 1969 в сградата се помещава Общината;
- Сградата на Национален театър Василе Александри – първият театър в Румъния; Сградата датира от 1890 г. и е дело на прочутите по това време виенски архитекти Фелнер и Хелмър.
- Голя манастир - заобиколен от стена, камбанария, висока 30 м, към която водят 120 стъпала. През 1711 год. манастира е посетен от Цар Петър Велики.
- Сградата на Grand Hotel Train-  исторически луксозен хотел построен през 1882 г. от Густав Айфел; От 1918 г. - по време на Първата световна война – е седалище на румънското правителство. През 1934 г. филмовата звезда Грета Гарбо отсяда в хотела;
- Статуята на Александру Йоан Куза  -  основателят на съвременна Румъния, обединил страната и първи владетел на Румъния (1859 - 1866 г.)
- Музей Унири - Построен между 1800-1806 г., музеят е символ на обединението на Княжество Молдова и Княжество Влашко 1859
- Жълтата еспланада в Яш, намираща се до площад Михай Еминеску
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2- ден
Закуска. Отпътуване за Молдова – земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai.
Отпътуване за Втората по големина изба в света „Крикова” Крикова- ПЕРЛАТА НА МОЛДОВСКОТО ВИНОПРОИЗВОДСТВО. Основана е през 1952 г. За да стане избата, са използвани коридори от галериите за добив на варовик, започнати още от 15 век и дълбани векове наред. Камъкът е използван при строителството на град Кишинев.Представлява истински подземен винен град с широки улици, складове, зали за дегустации. Общата дължина на виненото предприятие съставлява 120 км. Постоянна ежегодна температура от 12 градуса и средна влажност 97 – 98 % – отлични условия за съхраняване на 30 милиона литра висококачествени вина. При производството на игристи вина се използва строго класическата френска технология за производство на шампанизирано вино . Предлага се завършването на разходката с дегустация в някои от залите за гости: „Гагарински Зал”, „Морское Дно”, „Национальны Зал” и др. Разходката се осъщестява с електрически влак.
Отпътуване за столицата Кишинев. Туристическа програма в Кишинев – пешеходна обиколка включваща национален театър Михаи Еминеску- най-големия театър в Молдова основан през 1920г., площада на Артистите, известен още като Арбат- определен туристически пазар за молдовски сувенири, занаяти, както и картини на местни художници, Органова зала – проектирана първоначално като сграда за банка, Кметството-проектирана в италиански готически стил, Катедрала „Рождество Христово“ – пример за руска архитектура в града, проектирана от архитект Авраам Мелников - един от най-добрите архитекти на Руската империя от този период, Камбанарията, Триумфалната арка - великолепна структура в центъра на Кишинев. Тя е посветена на победата на Русия над Турция и е построена през 1846 г., сградата на Парламента, Паметник на Щефан Чел Маре/Стефан Велики/- Управлението на воеводата Стефан IV е най-славното в историята на Молдавското княжество, сградата на Президенството. Отпътуване за Яш. Нощувка.

3 - ден

Закуска. Свободно време или по желание пешеходна екскурзия в Яш с посещение на Унири музей/ Музей на обединението/, Университетски музей, Дворецът на културата се намира в Яш. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната.. Отпътуване за България. В зависимост от пътната обстановка кратко време за престой в Констанца. Връщане в България  късно вечерта.

 

Цени:

Град на отпътуване На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
  Добрич 300 лв 355 лв 285 лв
   Варна 290 лв 345 лв 275 лв

 

 

Цената включва:
- транспорт с комфортен автобус
- 2 нощувки със закуска в хотел 3* в град Яш, в хотел Зимбру 3* /https://www.hotelzimbruiasi.ro/
-
Медицинска застраховка за лица до 65 год
- екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
- доплащане за единична стая- 55.00 лева общо
- входни такси в Румъния- за Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите общо 40 леи за възрастни, 20 леи за пенсионери и студенти; за Музей Унири- 12 леи за възрастни и 6 леи за  студенти и ученици
- входна такса за винохранилището в Крикова- 595 MDL /30 евро/ с включена дегустация на 4 вида вина и типична молдовск
а баница. Турът трае около 2 часа.

- медицинска застраховка за лица 65-75 год. – доплащане 6.00 лв.;От 75 – 80 год- 8 лв / лица над 80 год.-несе застраховат

 

Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване

 

 

    ❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 


❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

ПРОГРАМА

Екскурзия до Браила, Яш, Кишинев, Втората по големина изба в света „Крикова”

Дата:

13.10.2023


Дни : 3дни \ 2нощувки

Цена:   От 290.00 лева

ПРОГРАМА


1- Ден
03:00ч Отпътуване от Варна, ул. Антим-1 /Археологически музей/

04:00ч; отпътуване от Добрич, Младежки дом в посока Румъния. По пътя разглеждане на Браила - Разходка в Браила по местата на българските хъшове - кръчмата на Нено Тодоров-Странджата,паметника на Христо Ботев, първите представления на Добри Войников, българската църква „Вознесение Господне”,Българското книжовно дружество и още -Часовниковата кула, „пеещите“ фонтани, театър „Мария Филоти“, общински музей с богата колекция от историческо и етнографско наследство, църква Свети Архангел Михаил и Гаврил - най-старата църква съществуващата в Браила, която преди е била място за поклонение на мюсюлмани, църква Свети Николай, гръцката църква с полилеи от Бохемско и Муранско стъкло. Отпътуване към град Яш- известен като културната столица на страната. Туристическа програма в Яш, който впечатлява с изящество, наследено от кралските династии, и с известните си традиционни фестивали на националните носии. Разположен в областта Молдова, градът е заобиколен от много значими за културната история манастири. В списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО те са включени под името „Молдовски манастири”. Градът има изключително богата история. И днес той омайва посетители от цял свят с величествената красота на кралските градове. Една от тези внушителни постройки е Дворецът на културата, създаден в неоготически стил. Пешеходна обиколка включваща:
 -  Дворец на културата – магнетична сграда с 298 големи зали с обща площ от 34 236кв.м, 92 прозореца в предната част на сградата и още 36 вътре в сградата. Въпреки архаичния си дизайн, двореца е проектиран така, че да интегрира съвременни материали и технологии, като патентованата технология за циментена основа на Хенри Коанда. Часовниковата кула към Двореца е впечатляваща с трите открити часовника с диаметър 3.25 м. Часовниците са украсени с витражи, представляващи 12 астрологически знака. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната, както и Залата на войводите и Зала Хенри Коанда.
- Къща Дософтей – по името на митрополит Дософтей. В нея се съхраняват ценни ръкописи от 14 век.
- Църква Свети Николай – построена от Стефан Чел Маре след битката му през 1485г при Катлабух /днешен район на Измаил/. През 1888 е възстановена в нео византийски стил.
- Манастир "Св. Три Светители" – построен през 1639 г. по време на управлението на Василе Лупу. От 1641 – 1889 г. мощите на Св. Петка са били в този манастир, след 1889 г. са пренесени в Патриаршията – Катедралата. Посещение на църквата "Св. Георги", която се намира в Патриаршеския комплекс, построена 1761 – 1769 г.
- Сградата на общината – палат Розновану, построен през 1832 и смятан за най-красивата сграда в Яш от семейство Росети- едно от най-влиятелните имена в управлението на Румъния. От 1969 в сградата се помещава Общината;
- Сградата на Национален театър Василе Александри – първият театър в Румъния; Сградата датира от 1890 г. и е дело на прочутите по това време виенски архитекти Фелнер и Хелмър.
- Голя манастир - заобиколен от стена, камбанария, висока 30 м, към която водят 120 стъпала. През 1711 год. манастира е посетен от Цар Петър Велики.
- Сградата на Grand Hotel Train-  исторически луксозен хотел построен през 1882 г. от Густав Айфел; От 1918 г. - по време на Първата световна война – е седалище на румънското правителство. През 1934 г. филмовата звезда Грета Гарбо отсяда в хотела;
- Статуята на Александру Йоан Куза  -  основателят на съвременна Румъния, обединил страната и първи владетел на Румъния (1859 - 1866 г.)
- Музей Унири - Построен между 1800-1806 г., музеят е символ на обединението на Княжество Молдова и Княжество Влашко 1859
- Жълтата еспланада в Яш, намираща се до площад Михай Еминеску
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2- ден
Закуска. Отпътуване за Молдова – земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai.
Отпътуване за Втората по големина изба в света „Крикова” Крикова- ПЕРЛАТА НА МОЛДОВСКОТО ВИНОПРОИЗВОДСТВО. Основана е през 1952 г. За да стане избата, са използвани коридори от галериите за добив на варовик, започнати още от 15 век и дълбани векове наред. Камъкът е използван при строителството на град Кишинев.Представлява истински подземен винен град с широки улици, складове, зали за дегустации. Общата дължина на виненото предприятие съставлява 120 км. Постоянна ежегодна температура от 12 градуса и средна влажност 97 – 98 % – отлични условия за съхраняване на 30 милиона литра висококачествени вина. При производството на игристи вина се използва строго класическата френска технология за производство на шампанизирано вино . Предлага се завършването на разходката с дегустация в някои от залите за гости: „Гагарински Зал”, „Морское Дно”, „Национальны Зал” и др. Разходката се осъщестява с електрически влак.
Отпътуване за столицата Кишинев. Туристическа програма в Кишинев – пешеходна обиколка включваща национален театър Михаи Еминеску- най-големия театър в Молдова основан през 1920г., площада на Артистите, известен още като Арбат- определен туристически пазар за молдовски сувенири, занаяти, както и картини на местни художници, Органова зала – проектирана първоначално като сграда за банка, Кметството-проектирана в италиански готически стил, Катедрала „Рождество Христово“ – пример за руска архитектура в града, проектирана от архитект Авраам Мелников - един от най-добрите архитекти на Руската империя от този период, Камбанарията, Триумфалната арка - великолепна структура в центъра на Кишинев. Тя е посветена на победата на Русия над Турция и е построена през 1846 г., сградата на Парламента, Паметник на Щефан Чел Маре/Стефан Велики/- Управлението на воеводата Стефан IV е най-славното в историята на Молдавското княжество, сградата на Президенството. Отпътуване за Яш. Нощувка.

3 - ден

Закуска. Свободно време или по желание пешеходна екскурзия в Яш с посещение на Унири музей/ Музей на обединението/, Университетски музей, Дворецът на културата се намира в Яш. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната.. Отпътуване за България. В зависимост от пътната обстановка кратко време за престой в Констанца. Връщане в България  късно вечерта.

 

Цени:

Град на отпътуване На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
  Добрич 300 лв 355 лв 285 лв
   Варна 290 лв 345 лв 275 лв

 

 

Цената включва:
- транспорт с комфортен автобус
- 2 нощувки със закуска в хотел 3* в град Яш, в хотел Зимбру 3* /https://www.hotelzimbruiasi.ro/
-
Медицинска застраховка за лица до 65 год
- екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
- доплащане за единична стая- 55.00 лева общо
- входни такси в Румъния- за Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите общо 40 леи за възрастни, 20 леи за пенсионери и студенти; за Музей Унири- 12 леи за възрастни и 6 леи за  студенти и ученици
- входна такса за винохранилището в Крикова- 595 MDL /30 евро/ с включена дегустация на 4 вида вина и типична молдовск
а баница. Турът трае около 2 часа.

- медицинска застраховка за лица 65-75 год. – доплащане 6.00 лв.;От 75 – 80 год- 8 лв / лица над 80 год.-несе застраховат

 

Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване

 

 

    ❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 


❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Яш, Румъния
Хотел в района на Кишинев
от200 лв. / на човек

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената включва:
транспорт с комфортен автобус
2 нощувки със закуска в хотел 3* в град Яш, в хотел Зимбру 3* /https://www.hotelzimbruiasi.ro/
застраховка
екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
доплащане за единична стая- 55.00 лева
входни такси в Румъния- за Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите общо 40 леи за възрастни, 20 леи за пенсионери и студенти; за Музей Унири- 12 леи за възрастни и 6 леи за студенти и ученици
входна такса за винохранилището в Крикова- 595 MDL /30 евро/ с включена дегустация на 4 вида вина и типична молдовска баница. Турът трае около 2 часа.
Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg