ЕКСКУРЗИЯ ПЛОВДИВ, ЕПИСКОПСКА БАЗИЛИКА, МУЗЕЙ НА АВИАЦИЯТА, РИБНАТА ЦЪРКВА, БАЧКОВСКИ МАНАСТИР, БАЧКОВСКИ ВОДОПАД, КРЪСТОВА ГОРА, КУКЛЕНСКИ МАНАСТИР „СВЕТИ БЕЗСРЕБРЕНИЦИ КОЗМА И ДАМЯН“ , СТАРА ЗАГОРА, БОГОРОДИЧНА СТЪПКА
България
Маршрут: Bulgaria
Продължителност: 3 дни / 2 Нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от215 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Моля изберете дата и посочете брой туристи

ПРОГРАМА
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзия до Пловдив, Епископска базилика, Музей на авиацията, Рибната църква, , Бачковски манастир, Бачковски водопад, Кръстова гора, Кукленски манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ , Стара Загора, Богородична стъпка

 

Дата:   


17.05.2024
06.09.2024


3 дни /2 нощувки/

  

ЦЕНА:  от 215  ЛЕВА

 Отпътуване от : *Добрич, Варна, Шумен

ПРОГРАМА

 

 

 

 

1 ден

 

04:15ч Отпътуване от Добрич  от Младежки дом

05:15ч Отпътуване от Варна от Антим-1

06:15ч Отпътуване от Шумен от паркинга наБила“ ,на булевард „ Цар Симеон“  в посока Пловдив. Пристигане в града около обяд. Пловдив - древен и вечен с богато културно-историческо наследство на 8 хиляди години – с обекти като Римския Стадион, който е в сърцето на града; Античния Театър – един от най-добре запазените в света; римските мозайки в Малката Базилика и Стария град на Пловдив с великолепните дървени, възрожденски къщи от 18 и 19 век; По време на пешеходната обиколката ще посетим най-впечатляващите забележителности на града, сред които Римският стадион, Джумая джамия, Архитектурен резерват “Старинен Пловдив”. Ще разгледаме къщи от възрожденския период на България. По пътя до върха на трихълмието ще посетим Небет тебе, където ще разгледаме първите основи на града датиращи от преди 8000 години.

Пешеходната обиколка на гр. Пловдив включва:

Античния театър погрешно познат като Амфитеатъра - Античният театър на Филипопол е разположен в Стария град, на южния склон на Трихълмието, в седловината между Джамбаз тепе и Таксим тепе;

Джамията Джумаята - Турското й име е Hüdavendigâr Camii или Cuma Camii. Джамията се намира в центъра на Пловдив и е издигната на мястото на катедралната пловдивска църква „Света Петка Търновска скоро след завладяването на града от османската армия (1363 г. – 1364 г). Джумаята е една от най-старите османски култови постройки на Балканите;

Римски стадион – построен е през II в.по модел на Делфийския стадион;

Хисар Капия – около крепостната порта Хисар капия през вековете се е изградил уникален архитектурно-исторически ансамбъл, един от символите на Пловдив;

Църквата Св. Константин и Елена;

 

Катедрален храм „СВЕТО УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО”;

Църквата Света Марина;

 

Музейна атмосфера в Стария Пловдив създават реставрираните къщи от 19 век с красиво оцветените си фасади:

КЪЩА НЕДКОВИЧ;

 

БАЛАБАНОВА КЪЩА;

 

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ЕКСПОЗИЦИЯ “ВЪЗРАЖДАНЕ” (КЪЩА “ГЕОРГИАДИ”)

КЪЩА ХИНДЛИЯН;

 

ДАНОВА КЪЩА;

 

КУЮМДЖИЕВА КЪЩА – ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ;

Епископкса базилика - Базиликата е широка 36 м, дълга над 90 м и е с впечатляваща архитектура - централен и два странични кораба, апсида, нартекс (преддверие) и атриум (открит двор) с колонади. В централния кораб се издигал украсен с мрамор презвитериум (платформа за епископа и духовенството).

Вътрешността й била украсена с колони с капители с християнски символи, стенописи и пищни мозаечни подове. Мозайките са и най-добре запазената част от сградата. Правени са на три етапа, образуват два пласта и имат обща площ от 2000 кв.м.

Църквата била сърцето на християнския живот в града между IV и VI в. преди да бъде разрушена и изоставена, може би в резултат на силно земетресение.

Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден

Закуска. Отпътуване за Крумово и посещение на Музей на авиацията  - създаден през 1991г. филиал на Военно историческия музей. Площта на която се намира е много голяма и включва открита и закрита част, като първата се състои от летателни апарати от различни периоди(хеликоптери, реактивни, перкови, товарни и бойни самолети, ракети, картечници и др.), някои от които се използват и до днес, а втората включва документи, макети, снимки, различни оръжия и екипировка, както и експозиция посветена на Асен Йорданов. Любопитен факт е, че той е създател на устройство, което можем спокойно да наречем „дядото на съвременните безжични секретари и телефони”.

Отпътуване за Асеновград – приютил 5 манастира, 15 църкви, 58 параклиса, исторически музей, етнографски музей, палеонтологичен музей и винарски музей. Посещение на Църквата “Св. Богородица – Благовещение” в Асеновград, наречена още „Рибната". Храмът заедно с аязмото е построен през 1834-та година на мястото на параклис от 12-ти век, за който се казва, че е строен заедно с Асеновата крепост.  За иконата на Света Богородица Елеуса – рибната /както я наричат хората/ се вярва, че е останала още от стария параклис и , че лекува болести и помага на жени да заченат. За нея разказват очевидци и хора, на които е помогнала с чудодейната си сила. Наричат я още “Бързата света Богородица” защото молбите, отправени към нея, се изпълняват веднага. Знае се само, че иконата е от XII в., но самият автор не е известен, а аязмото е посветено на Св. Йоан Кръстител. Тя носи името Рибната църква защото в параклиса под нея има лековито аязмо, в което плуват рибки. Говори се, че те са се появили там като знамение при полагане на основите на храма и че рибките вършат чудеса, но само праведните ги виждат.

Параклиса “Св. Йоан Предтеча ”е изписан от Захари Зограф през 1838 г.  Кубето на църквата също носи символика - направено е на люспи - като рибешка кожа. Интересен факт е, че не се знае откъде идва водата в аязмото, а тя никога не намалява.


Отпътуване за Бачковски манастир -вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с.Бачково, на 10км от Асеновград и 30км от Пловдив. Това го прави изключително лесно достъпен и вероятно е най-посещаваният български манастир.

Следва пешодна разходка до Бачковски водопад. Той примамва хора от близо и далеч със своята лесна достъпност, с възможността да бъде комбиниран с други видове туризъм (в случая религиозен и културен), както и с опознаване на заобикалящата го от всички страни дива природа.

Отпътуване за манастира “Св. Троица” – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Тази местност висока 1545 м. над морското ниво, дълга около 500 м и широка около 300 м, е кръгла поляна заобиколена от гъсти букови гори. Оттук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове. 

Отпътуване за Кукленски манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“  - основан през Второто българско царство. За него се споменава още през единадесети век, в документ за имотите на Бачковския манастир. Когато българските земи са завзети от османската войска, ролята на манастира като място, към което се стичали болни хора с надеждата да намерят изцеление, нараствала. Дотолкова, че и турските власти пазели манастира, и пращали в него да се лекуват и техните семейства. Голямата икона на св. Козма и Дамян е чудотворна.

Отпътуване за Пловдив. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Отпътуване за местността "Богородична стъпка" край село Старозагорски минерални бани се смята за свято и енергийно място. Намира се на 1,5 км от края на селото, на един от хълмовете в Сърнена Средна гора. Представлява природен феномен - на скалата има образование, подобно на огромна човешка стъпка. Край него преди 3 г. е построен параклис „Рождество на Пресвета Богородица”. В скалата има вдлъбнатина, наподобяваща човешка стъпка, която и в най-горещите летни дни е пълна с вода. Според легенда, предавана през вековете, край скалата са минали римляни, които измъчвали християнин. Той мъжествено издържал на мъките и униженията. На небето блеснала гръмотевица и се явила Света Богородица. Трогната от вярата му, тя се спуснала с младенеца на ръце и стъпила върху скалата. В коритото, което се образувало, Дева Мария изкъпала малкия Исус. Твърди се, че над скалата, където днес се издига и кръст, има силно енергийно поле и Богородична стъпка се сравнява с друга известна местност в България – Кръстова гора.

Отпътуване за Стара Загора. Обиколка по забележителностите: мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ (100-те НТО), църква „Свети Димитър“, хилендарски метох – килийно училище, където апостолът на свободата Васил Левски започва своето образование, античен форум „Августа Траяна (100-те НТО), жилищен дом с мозайка, исторически музей, музей на религиите, театър „Гео Милев“ и др.

Свободно време за обяд, разходка в централната част на града или по желание, предварителна заявка и срещу доплащане от 10 лв. на човек – посещение на единствения в България музей на бирата.

Отпътуване за Шумен, Варна и Добрич. Пристигане в съответния град след 20,30ч.

 

 

Цени:

Град на отпътуване 
На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Добрич 225лв 285 лв 210 лв
Варна 215 лв 275 лв 200 лв
Шумен 215 лв 275 лв 200 лв

 

*Отпътуване от град Силистра - при  минимум 10 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

 

Цената включва:

✅транспорт с лицензиран транспорт

✅ 2 нощувки със закуски в хотел в Пловдив 3-4*

Медицинска застраховка за лица до 65 год

✅екскурзоводско облужване

 

 

Цената не включва:

❌ доплащане за единична стая 60 лева

❌ входна такса за организиран тур в Загорка АД - Входен билет за възрастни: 8 лв.; Входен билет за деца между 12 и 18 години: 6лв.*

*допускат се само придружавани от родител настойник или упълномощено от родителите лице. Посетители на възраст под 12 години не се допускат до посещение в музея /без значение дали са с придружител или не/.

❌ входна такса за Музей на авиацията - деца до 7 годишна възраст - безплатно; за учащи се /ученици и студенти/, пенсионери и хора с увреждания – 2 лв.; за възрастни – 5 лв.

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 8 лв / лица над 80 год. – не се застраховат

 

   

❗Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване.


 

❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им

спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна

по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява

участниците.

 

❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобус, име телефон на

екскурзовод /водач  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

 

 

Забележка:  Препоръчва се туристите да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

 

 


Необходими документи: валиден документ за самоличност

 

 

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за

организирано туристическо пътуване,  доплащането се извършва най-късно до 7 дни

преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

 

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради

несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 

 


Условия за анулации:

 

до 14 дни преди пътуването – 30%;

13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;

под 6 дни – 100%

 

При отказ или неявяване в деня на провеждане на екскурзията, сумите, заплатени от

туриста, не се възстановяват.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 



„Е-ТУРС“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6244/27.03.2012 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора . Сертификатът към застрахователната полица е с №037001 00004857

 

 

 

     

          

 

Блог : ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Пловдив – древен и вечен

 

 

ПРОГРАМА

Екскурзия до Пловдив, Епископска базилика, Музей на авиацията, Рибната църква, , Бачковски манастир, Бачковски водопад, Кръстова гора, Кукленски манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ , Стара Загора, Богородична стъпка

 

Дата:   


17.05.2024
06.09.2024


3 дни /2 нощувки/

  

ЦЕНА:  от 215  ЛЕВА

 Отпътуване от : *Добрич, Варна, Шумен

ПРОГРАМА

 

 

 

 

1 ден

 

04:15ч Отпътуване от Добрич  от Младежки дом

05:15ч Отпътуване от Варна от Антим-1

06:15ч Отпътуване от Шумен от паркинга наБила“ ,на булевард „ Цар Симеон“  в посока Пловдив. Пристигане в града около обяд. Пловдив - древен и вечен с богато културно-историческо наследство на 8 хиляди години – с обекти като Римския Стадион, който е в сърцето на града; Античния Театър – един от най-добре запазените в света; римските мозайки в Малката Базилика и Стария град на Пловдив с великолепните дървени, възрожденски къщи от 18 и 19 век; По време на пешеходната обиколката ще посетим най-впечатляващите забележителности на града, сред които Римският стадион, Джумая джамия, Архитектурен резерват “Старинен Пловдив”. Ще разгледаме къщи от възрожденския период на България. По пътя до върха на трихълмието ще посетим Небет тебе, където ще разгледаме първите основи на града датиращи от преди 8000 години.

Пешеходната обиколка на гр. Пловдив включва:

Античния театър погрешно познат като Амфитеатъра - Античният театър на Филипопол е разположен в Стария град, на южния склон на Трихълмието, в седловината между Джамбаз тепе и Таксим тепе;

Джамията Джумаята - Турското й име е Hüdavendigâr Camii или Cuma Camii. Джамията се намира в центъра на Пловдив и е издигната на мястото на катедралната пловдивска църква „Света Петка Търновска скоро след завладяването на града от османската армия (1363 г. – 1364 г). Джумаята е една от най-старите османски култови постройки на Балканите;

Римски стадион – построен е през II в.по модел на Делфийския стадион;

Хисар Капия – около крепостната порта Хисар капия през вековете се е изградил уникален архитектурно-исторически ансамбъл, един от символите на Пловдив;

Църквата Св. Константин и Елена;

 

Катедрален храм „СВЕТО УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО”;

Църквата Света Марина;

 

Музейна атмосфера в Стария Пловдив създават реставрираните къщи от 19 век с красиво оцветените си фасади:

КЪЩА НЕДКОВИЧ;

 

БАЛАБАНОВА КЪЩА;

 

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ЕКСПОЗИЦИЯ “ВЪЗРАЖДАНЕ” (КЪЩА “ГЕОРГИАДИ”)

КЪЩА ХИНДЛИЯН;

 

ДАНОВА КЪЩА;

 

КУЮМДЖИЕВА КЪЩА – ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ;

Епископкса базилика - Базиликата е широка 36 м, дълга над 90 м и е с впечатляваща архитектура - централен и два странични кораба, апсида, нартекс (преддверие) и атриум (открит двор) с колонади. В централния кораб се издигал украсен с мрамор презвитериум (платформа за епископа и духовенството).

Вътрешността й била украсена с колони с капители с християнски символи, стенописи и пищни мозаечни подове. Мозайките са и най-добре запазената част от сградата. Правени са на три етапа, образуват два пласта и имат обща площ от 2000 кв.м.

Църквата била сърцето на християнския живот в града между IV и VI в. преди да бъде разрушена и изоставена, може би в резултат на силно земетресение.

Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден

Закуска. Отпътуване за Крумово и посещение на Музей на авиацията  - създаден през 1991г. филиал на Военно историческия музей. Площта на която се намира е много голяма и включва открита и закрита част, като първата се състои от летателни апарати от различни периоди(хеликоптери, реактивни, перкови, товарни и бойни самолети, ракети, картечници и др.), някои от които се използват и до днес, а втората включва документи, макети, снимки, различни оръжия и екипировка, както и експозиция посветена на Асен Йорданов. Любопитен факт е, че той е създател на устройство, което можем спокойно да наречем „дядото на съвременните безжични секретари и телефони”.

Отпътуване за Асеновград – приютил 5 манастира, 15 църкви, 58 параклиса, исторически музей, етнографски музей, палеонтологичен музей и винарски музей. Посещение на Църквата “Св. Богородица – Благовещение” в Асеновград, наречена още „Рибната". Храмът заедно с аязмото е построен през 1834-та година на мястото на параклис от 12-ти век, за който се казва, че е строен заедно с Асеновата крепост.  За иконата на Света Богородица Елеуса – рибната /както я наричат хората/ се вярва, че е останала още от стария параклис и , че лекува болести и помага на жени да заченат. За нея разказват очевидци и хора, на които е помогнала с чудодейната си сила. Наричат я още “Бързата света Богородица” защото молбите, отправени към нея, се изпълняват веднага. Знае се само, че иконата е от XII в., но самият автор не е известен, а аязмото е посветено на Св. Йоан Кръстител. Тя носи името Рибната църква защото в параклиса под нея има лековито аязмо, в което плуват рибки. Говори се, че те са се появили там като знамение при полагане на основите на храма и че рибките вършат чудеса, но само праведните ги виждат.

Параклиса “Св. Йоан Предтеча ”е изписан от Захари Зограф през 1838 г.  Кубето на църквата също носи символика - направено е на люспи - като рибешка кожа. Интересен факт е, че не се знае откъде идва водата в аязмото, а тя никога не намалява.


Отпътуване за Бачковски манастир -вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с.Бачково, на 10км от Асеновград и 30км от Пловдив. Това го прави изключително лесно достъпен и вероятно е най-посещаваният български манастир.

Следва пешодна разходка до Бачковски водопад. Той примамва хора от близо и далеч със своята лесна достъпност, с възможността да бъде комбиниран с други видове туризъм (в случая религиозен и културен), както и с опознаване на заобикалящата го от всички страни дива природа.

Отпътуване за манастира “Св. Троица” – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Тази местност висока 1545 м. над морското ниво, дълга около 500 м и широка около 300 м, е кръгла поляна заобиколена от гъсти букови гори. Оттук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове. 

Отпътуване за Кукленски манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“  - основан през Второто българско царство. За него се споменава още през единадесети век, в документ за имотите на Бачковския манастир. Когато българските земи са завзети от османската войска, ролята на манастира като място, към което се стичали болни хора с надеждата да намерят изцеление, нараствала. Дотолкова, че и турските власти пазели манастира, и пращали в него да се лекуват и техните семейства. Голямата икона на св. Козма и Дамян е чудотворна.

Отпътуване за Пловдив. Свободно време. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Отпътуване за местността "Богородична стъпка" край село Старозагорски минерални бани се смята за свято и енергийно място. Намира се на 1,5 км от края на селото, на един от хълмовете в Сърнена Средна гора. Представлява природен феномен - на скалата има образование, подобно на огромна човешка стъпка. Край него преди 3 г. е построен параклис „Рождество на Пресвета Богородица”. В скалата има вдлъбнатина, наподобяваща човешка стъпка, която и в най-горещите летни дни е пълна с вода. Според легенда, предавана през вековете, край скалата са минали римляни, които измъчвали християнин. Той мъжествено издържал на мъките и униженията. На небето блеснала гръмотевица и се явила Света Богородица. Трогната от вярата му, тя се спуснала с младенеца на ръце и стъпила върху скалата. В коритото, което се образувало, Дева Мария изкъпала малкия Исус. Твърди се, че над скалата, където днес се издига и кръст, има силно енергийно поле и Богородична стъпка се сравнява с друга известна местност в България – Кръстова гора.

Отпътуване за Стара Загора. Обиколка по забележителностите: мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ (100-те НТО), църква „Свети Димитър“, хилендарски метох – килийно училище, където апостолът на свободата Васил Левски започва своето образование, античен форум „Августа Траяна (100-те НТО), жилищен дом с мозайка, исторически музей, музей на религиите, театър „Гео Милев“ и др.

Свободно време за обяд, разходка в централната част на града или по желание, предварителна заявка и срещу доплащане от 10 лв. на човек – посещение на единствения в България музей на бирата.

Отпътуване за Шумен, Варна и Добрич. Пристигане в съответния град след 20,30ч.

 

 

Цени:

Град на отпътуване 
На човек в двойна стая /тройна стая Единична стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Добрич 225лв 285 лв 210 лв
Варна 215 лв 275 лв 200 лв
Шумен 215 лв 275 лв 200 лв

 

*Отпътуване от град Силистра - при  минимум 10 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

 

Цената включва:

✅транспорт с лицензиран транспорт

✅ 2 нощувки със закуски в хотел в Пловдив 3-4*

Медицинска застраховка за лица до 65 год

✅екскурзоводско облужване

 

 

Цената не включва:

❌ доплащане за единична стая 60 лева

❌ входна такса за организиран тур в Загорка АД - Входен билет за възрастни: 8 лв.; Входен билет за деца между 12 и 18 години: 6лв.*

*допускат се само придружавани от родител настойник или упълномощено от родителите лице. Посетители на възраст под 12 години не се допускат до посещение в музея /без значение дали са с придружител или не/.

❌ входна такса за Музей на авиацията - деца до 7 годишна възраст - безплатно; за учащи се /ученици и студенти/, пенсионери и хора с увреждания – 2 лв.; за възрастни – 5 лв.

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) Медицинска застраховка за лица над 65 год – 6 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 8 лв / лица над 80 год. – не се застраховат

 

   

❗Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени цените се уточняват окончателно преди отпътуване.


 

❗Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им

спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна

по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява

участниците.

 

❗Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобус, име телефон на

екскурзовод /водач  се получава  ден преди отпътуване.

 

 

 

 

Забележка:  Препоръчва се туристите да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

 

 


Необходими документи: валиден документ за самоличност

 

 

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за

организирано туристическо пътуване,  доплащането се извършва най-късно до 7 дни

преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

 

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради

несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 

 


Условия за анулации:

 

до 14 дни преди пътуването – 30%;

13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;

под 6 дни – 100%

 

При отказ или неявяване в деня на провеждане на екскурзията, сумите, заплатени от

туриста, не се възстановяват.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 



„Е-ТУРС“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6244/27.03.2012 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора . Сертификатът към застрахователната полица е с №037001 00004857

 

 

 

     

          

 

Блог : ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Пловдив – древен и вечен

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената включва:
транспорт с лицензиран транспорт
2 нощувки със закуски в хотел в Пловдив 3-4*
застраховка
екскурзоводско облужване
Цената не включва:
доплащане за единична стая 55 лева
входна такса за организиран тур в Загорка АД - Входен билет за възрастни: 8 лв.; Входен билет за деца между 12 и 18 години: 6лв.*
  • допускат се само придружавани от родител настойник или упълномощено от родителите лице. Посетители на възраст под 12 години не се допускат до посещение в музея /без значение дали са с придружител или не/.
входна такса за Музей на авиацията - деца до 7 годишна възраст - безплатно; за учащи се /ученици и студенти/, пенсионери и хора с увреждания – 2 лв.; за възрастни – 5 лв.
входна такса за Асенова крепост- 2 лв. на човек; за семейство (2 възрастни и 2 деца) – 7 лв.
Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg