НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ
Турция
Маршрут: Истанбул
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от415 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

Имате въпроси?

Свържете се с нас 0886/ 744410, 0876 519 734
ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Моля изберете дата и посочете брой туристи

ПРОГРАМА

 

НОВА ГОДИНА 2021

   В ИСТАНБУЛ

 

 

30 декември 2020 – 2 януари 2021

 

4 дни – 3 нощувки с автобус, дневен преход

 

 

 

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ!

 

         ЦЕНИ за ЗАПИСВАНИЯ до 20.11.2020 или до изчерпване на местата

 

 

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

 

Ø  Резервация с 50 лв. депозит!

 

Ø  Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на:
– затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
– наложена задължителна карантина при връщане в България;
– при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му
.

  възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12г. с 2-ма възр. в стая

Хотел Glorious, Sorisso,

Istanbul Trend или подобен

+ Кораб по Босфора

435 лв 525 лв 165 лв 255 лв

Хотел River,

Marinez или подобен

+ Кораб по Босфора

415 лв 495 лв 165 лв 245 лв

Хотел Legacy Ottoman – 5 звезди www.legacyottomanhotel.com

+ Гала вечеря в ресторанта на хотела или Кораб по Босфора

       
Стандартна стая с изглед към града 520 лв 655 лв 170 лв 300 лв
Стандартна стая с изглед към Босфора 800 лв 1140 лв 170 лв 445 лв
Junior corner suit с изглед към града 800 лв - 170 лв 445 лв

 

 

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете

посоки.

При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията

 

ПРОГРАМА


1 ден, 30 декември: Истанбул + Вселенска Патриаршия + Свети Стефан + Рибен ресторант

05.00 Тръгване от Добрич; 06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас.

Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул.

Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг.

Цена: включено.

15:00-16:30 Посещение на Българската църква „Св. Стефан“ и Вселенската Патриаршия.

Българската църква „Св. Стефан“ - една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.

Посещение на Вселенската Патриаршия с църквата Св. Георги Победоносец, съхранила парче от колоната, на която е бичуван Исус Христос, чудотворната икона на Св. Богородица Паммакаристос – Всеблажена, мощите на Св. Йоан Златоуст, Св. Григорий Богослов и Св. Великомъченица Евфимия Всехвална.

Цена: включено.

Продължаване към центъра на града.

Около 17.30ч. - Настаняване в избрания хотел. 

19:45 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.

Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт, хляб, вода, музика и прекрасен  изглед към Босфора)

 

2 ден, 31 декември: „Нова среща с Босфора” + Дворец „Долмабахче“ + Новогодишно парти

07.00-09.30 Закуска в хотела. 

10.00-12.30 „Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)

Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой.

Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...

„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни  легенди. 

Навлизане в залива Златния рог. Плаване покрай най-богатите квартали на Истанбул през 18 и 19 в. Фенер, Балата, Айвансарай разкриват своите тайни. Възможност за снимки на българската църква „Свети Стефан“ от морето. Връщане на сушата.

Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.

13.00-15.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”

Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.

Цена: 25 евро на човек – трансфер, входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.

(При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 25 евро)

Възможност за самостоятелно посещение на Египетския пазар, Капалъ Чаршъ и други.

Връщане в хотелите. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.

 

20.00 Трансфер към пристанището с автобус.

20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ “ERDEMTUR” ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци. https://www.erdemtur.net

Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!

02.00 Трансфер до хотелите

 

За хотел Legacy Ottoman Hotel

20.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ПАНОРАМНИЯ РЕСТОРАНТ НА ХОТЕЛА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци.

Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!

 

Нощувка.

 

3 ден, 1 януари: Църквата на първото число + „Румели Хисар и дворец Кючюксу“

Закуска в хотела.

10.00-12.00 Посещение на църквата „Дева Мария”, известна като Църквата на първото число. Всяко първо число на месеца стотици поклонници се стичат в посветения на Богородица храм. С ключетата, които си купуват на входа, вярващите „ритуално” отключват иконите, за да могат техните молитви и желания да се приемат от светците и пренесат към небесата. Други, чиито желания са се сбъднали, черпят чакащите със сладки, както повелява традицията…

Цена: включено в екскурзията

12.30-16.00 „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар”.

В най-тясното си място Босфорът е широк едва 650м. Там континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече...

Екскурзията започва с преминаване от първия построен мост над Босфора към азиатския бряг. Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар.

Посещение на султанския дворец Кючюксу - ловна резиденция на Султан Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.

Свободно време за разходка около крепостта „Анадолу Хисар“ (Азиатската крепост), построена от султан Баязид Светкавицата. Със своите исторически морски вили и тесни улучки, кварталът и до днес е запазил своя чар и атмосфера от преди 100г.

Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“.

Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление  в най-тясната част на пролива. Четири месеца над  10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към  византийски Константинопол... и скоро градът е превзет.  От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора.

Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане.

Цена: 20 евро на човек - транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод.

18.45-22.30 НОЩНА ЕКСКУРЗИЯ „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и Пеещите фонтани”

Преминаване от Европа в Азия с междуконтиненталното метро Мармарай. Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул – тунела Мармарай. Излизане на азиатския квартал Юскюдар, където се намира джамията на Михримах – единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията отвън. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг и Кулата на девицата. Продължаване за луксозния квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени ефекти, ресторанти и кафенета.

Около 22.30 тръгване към хотела с автобус и преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.

            Цена: 15 евро на човек – билет междуконтинентално метро Мармарай, транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване

 

4 ден, 2 януари - събота:

Закуска в хотела. 09.30 Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.

10.00-12.30 Посещение на мол FORUM ISTANBUL, в който се намира аквариум Sea Life (Sea Life Akvaryum).

12.30 Тръгване за Къркларели (Лозенград).

15.30-16.30 Посещение на търговски център МИГРОС

16.30-17.45 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 

 

1.            Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

2.            Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

 

 

 

 

В цената са включени:                                                                          

Ø  Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;

Ø  3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;

Ø  НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ;

Ø  Трансфер хотел – кораб – хотел в Новогодишната нощ;

Ø  Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул;

Ø  Посещение с беседа на българската църква „Св. Стефан“;

Ø  Посещение с беседа на Вселенската Патриаршия;

Ø  Посещение с беседа на Църквата на първото число;

Ø  Посещение на МОЛ „Форум Истанбул“;

Ø  Посещение на търговски център МИГРОС;

Ø  Групова медицинска застраховка с лимит 5000 евро;

Ø  Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;

Ø  Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

 

В цената не са включени:

Ø  Вечеря в рибен ресторант. Цена: за възрастни- 22 евро, за дете 0-12 г. -15 евро;

Ø  Круиз „Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог”. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 15 евро, дете до 6г. – безплатно;

Ø  Султански дворец „Долмабахче”. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -13 евро, дете до 6г. - безплатно;

(При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 45 евро)

Ø  „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар” - транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод. Цена: 20 евро, за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. – безплатно;

Ø  Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”. Цена: 15 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 8 евро, дете до 6г. – безплатно;

Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год.до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата

 

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Визови и санитарни изисквания:

Важно!!! Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая.

Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.

Глобите са от около 900 турски лири на човек.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

 

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване

Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването. 

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването - 0%;

13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;

под 6 дни - 100%

 

 

ПРОГРАМА

 

НОВА ГОДИНА 2021

   В ИСТАНБУЛ

 

 

30 декември 2020 – 2 януари 2021

 

4 дни – 3 нощувки с автобус, дневен преход

 

 

 

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ!

 

         ЦЕНИ за ЗАПИСВАНИЯ до 20.11.2020 или до изчерпване на местата

 

 

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

 

Ø  Резервация с 50 лв. депозит!

 

Ø  Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на:
– затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
– наложена задължителна карантина при връщане в България;
– при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му
.

  възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12г. с 2-ма възр. в стая

Хотел Glorious, Sorisso,

Istanbul Trend или подобен

+ Кораб по Босфора

435 лв 525 лв 165 лв 255 лв

Хотел River,

Marinez или подобен

+ Кораб по Босфора