Отпада задължителната карантина за български граждани при влизане в Румъния

Румънските власти обявиха промени в пропускателния граничен контрол, свързан с наложените карантинни мерки, които влизат в сила от 15 юни 2020 г.

От изискването за поставяне под карантина/изолация на адрес при влизане на румънска територия се освобождават следните категории пътуващи, които не проявяват симптоми на COVID-19:

  • –    Лица, пристигащи от държави, определени въз основа на анализ, извършен от Националния институт за обществено здраве, одобрен с решение на Националния комитет за извънредни ситуации, които са пребивавали на територията на една или няколко от тези държави, без прекъсване, минимум през последните 14 дни.
    • По последни актуални данни (от 15 юни 2020 г.), в изготвения списък с държави са включени: Австрия, България, Чехия, Кипър, Хърватска, Швейцария, Германия, Гърция, Исландия, Литва, Латвия, Лихтенщайн, Малта, Норвегия, Словакия, Словения и Унгария
  • –   Лица, напуснали Румъния и пребивавали на територията на държавите от горния списък без прекъсване, за период по-малък от 14 дни, които се завръщат на румънска територия;
  • –   Лица, влизащи в Румъния за ползване на медицински услуги.
  • Лица, пристигащи в Румъния от държавите от горния списък, но които са пребивавали на тяхна територия по-малко от 14 дни се поставят под карантина/изолация на адрес.

От 15 часа на 17 юни, след тримесечно прекъсване, румънските гранични власти възстановиха пропускането на леки и товарни автомобили през румънския пункт Негру вода, съпределен на ГКПП Кардам. Движението на леки и товарни автомобили в двете посоки се осъществява при спазване мерките, въведение от двете държави.

 

Офис Добрич: ул. България 3
Офис Варна: ул. Генерал Столипин 4
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Тел.: 0886 744 410
e-mail: info@e-tours.bg